Ετοιμαστείτε για νέα μέτρα μετά το υποτιθέμενο κούρεμα - Σε "ηλεκτρική καρέκλα" ετοιμάζονται να βάλουν την Ελλάδα!

Την επόμενη στιγμή μετά το επερχόμενο ''κούρεμα'' τα ασφαλιστικά μας ταμεία θα δουν να ''εξατμίζονται'...


Την επόμενη στιγμή μετά το επερχόμενο ''κούρεμα'' τα ασφαλιστικά μας ταμεία θα δουν να ''εξατμίζονται'' περιουσιακά τους στοιχεία, δηλαδή θα διαγράψουν τόσα ομόλογα όσο και το ποσοστό του κουρέματος.

Πως θα επιβιώσουν μετά; Από τους Έλληνες πολίτες είναι η απάντηση, όποια φόρμουλα και εαν επιλέξουν.
Γιατί είτε το Δημόσιο θα πρέπει να καλύψει τις τρύπες των ταμείων με την κυβέρνηση να παίρνει νέα μέτρα, είτε θα πρέπει τα ταμεία να βρουν από μόνα τους λύσεις.Μαγικά και ξόρκια δεν υπάρχουν, θα γίνει μονόδρομος η νέα μείωση στις συντάξεις και στις παροχές.

Τι θα γίνει με τις τράπεζες

Το ποσοστό του ''κουρέματος'' θα πρέπει να το αναπληρώσουν οι τράπεζες και οι τρόποι είναι συγκεκριμένοι.

Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να τα βρουν από μόνες τους αρχικά πουλώντας μέρος της περιουσίας τους.
Άλλη λύση είναι μέσω των μετόχων τους, δηλαδή με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που όμως τέτοιες εποχές είναι από δύσκολο εως απίθανο για να πετύχει.

Άρα πάμε στην τρίτη λύση που σημαίνει κρατικοποίηση των τραπεζών...Και κρατικοποίηση σημαίνει ότι το κράτος θα αναλάβει τα χρέη τις κάθε τράπεζας και φυσικά ποιος θα πληρώσει για αυτά τα χρέη;;;

ΝΑΙ ΝΑΙ ο μαλ...ς ο Έλληνας καλά καταλάβατε...

Βέβαια αν και αυτή τη φορά κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να δεχτούμε αυτά τα μέτρα θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Γιατί μια φορά ντροπή τους, δυο φορές ντροπή τους, την τρίτη φορά η ντροπή και το αίσχος θα είναι δικό μας που καθόμαστε και τους ανεχόμαστε!

Ναι ξέρω σας ακούγονται λίγο μακρινά όλα αυτά αλλά σας διαβεβαιώ πως δεν είναι καθόλου μακρινά...Και αυτή τη φορά θα μας εξαθλιώσουν πραγματικά!

Θα είναι τόσο επώδυνα τα μέτρα, με νέες μειώσεις συντάξεων και μισθών, με την ανεργία που θα πιάσει νούμερα αφάνταστα (ήδη θα μιλάμε για πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους), με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που δεν θα υπάρχουν πια και έτσι ο κάθε εργοδότης θα φτάνει τον ελάχιστο μισθό σε τιμές...Κίνας!

Αυτά και πολλά άλλα έρχονται και καλά θα κάνουμε να το συνειδητοποιήσουμε και να ξεσηκωθούμε σε αυτή τη νέα μορφή χούντας που μας καταδυναστεύει.

Και μην έχετε αυταπάτες πως μόνο φωνάζοντας συνθήματα και ρίχνοντας μούντζες θα ανατρέψουμε αυτή τη κατάσταση. Θα χρειαστούν πιο δραστικά μέτρα...

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item