Γερμανός υπουργός οικονομίας Φ. Ρέσλερ: Έχετε την στήριξη μας αλλά βρίσκεστε στο ίδιο επίπεδο με εμάς μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

«Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε την οικονομική θέση της Ελλάδας. Ναι, περνάτε δύσκολες μέρες, αλλά εμείς στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξ...


«Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε την οικονομική θέση της Ελλάδας. Ναι, περνάτε δύσκολες μέρες, αλλά εμείς στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας», τόνισε ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος παρομοίασε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα με εκείνη στην οποία βρισκόταν η Γερμανία μετά την σχεδόν ολοκληρωτική της καταστροφή στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου!

Ο ίδιος, πάντως, κατέστησε σαφές ότι η Ευρώπη θα περιμένει την αξιολόγηση της Τρόικας για να πάρει τις αποφάσεις της για την δανειοδότηση της χώρας. Πρότεινε δε ο κ. Ρέσλερ να συσταθεί μία επενδυτική τράπεζα ειδικά για την Ελλάδα, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από τα αναξιοποίητα κονδύλια που προέρχονται και από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην όλη προσπάθεια θα ηγηθεί η γερμανική επενδυτική τράπεζα KFW.


Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι ο κ. Ρέσλερ είναι φίλος της Ελλάδας και με την παρουσία του στη χώρα μας, στέλνει μήνυμα στήριξης. Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει οριστική λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το χρέος και έδωσε ένα χαρακτηριστικό στίγμα, λέγοντας στα αγγλικά "there is life after debt" ("υπάρχει ζωή μετά το χρέος"), σε μία παράφραση του "there is life after death" ("υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο").
ΠΗΓΗ : protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item