Έτοιμο το πόρισμα για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Κύπρου - Υπεύθυνος για την τραγωδία ο Χριστόφιας

Σήμερα παραδόθηκε λοιπόν στον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και τον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα για την φονική έκ...


Σήμερα παραδόθηκε λοιπόν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και τον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα για την φονική έκρηξη στην ναυτική βάση στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και καταστράφηκε ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός του νησιού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα κυπριακά μέσα, το πόρισμα του νομικού Π. Πολυβίου που καταλαμβάνει περίπου 600 σελίδες θέτει εμπρός των ευθυνών του τον πρόεδρο Χριστόφια στον οποίο αναγνωρίζει πολιτικές και θεσμικές ευθύνες.

Παρά τις πολλές παραλήψεις, και την έλλειψη συντονισμού σε διάφορα επίπεδα, στο πόρισμα εξετάζεται και  η ευθύνη των ειδικών και άλλων τεχνοκρατών, που ενώ είχαν ενημερωθεί για την έκρηξη στο ένα από τα εμπορευματοκιβώτια, λίγες μέρες πριν από τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου, αλλά ποτέ δεν προχώρησαν σε αποφάσεις ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την τραγωδία.

Σ' αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή από τις 4 μέχρι 11 Ιουλίου, επικεντρώνεται εξάλλου και η ποινική έρευνα της Αστυνομίας, που θα υποβληθεί την Τρίτη στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει για τις ποινικές διώξεις.
 

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item