Πολ Τόμσεν: Στην Ελλάδα παίζουν με τα λόγια. Θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για την 6η δόση

Απάντηση ξεκάθαρη δεν έδωσε. Προσπάθησε ωστόσο να δείξει ότι κανένας από τους δανειστές  δεν θέλει το… κακό της Ελλάδας . Με την π...
Απάντηση ξεκάθαρη δεν έδωσε. Προσπάθησε ωστόσο να δείξει ότι κανένας από τους δανειστές δεν θέλει το… κακό της Ελλάδας. Με την προϋπόθεση να μην θέλουμε το κακό μας, εμείς οι ίδιοι.
Σύμφωνα με πηγές του Reuters, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας και εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική Κυβέρνηση δεν έχουν ολοκληρωθεί, άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι η αξιολόγηση που θα φέρει στο τέλος της τη δική του υπογραφή, δεν θα είναι αρνητική για τη χώρα μας, ξεμπλοκάροντας έτσι την 6η δόση.
Ο Δανός τεχνοκράτης, εξελίσσεται όσο περνάει ο καιρός σε… πολιτικό. Τόσο με τη θορυβώδη αποχώρηση του ίδιου και των υπολοίπων εκπροσώπων της τρόικας από την Ελλάδα, πριν από μερικές εβδομάδες, όσο και με το πώς χειρίζεται το «εθνικό άγχος», για το τι τελικά θα συμβεί.
Πέρα από σενάρια, φήμες και υποψίες, ο Πολ Τόμσεν γνωρίζει καλά ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η βοήθεια προς την Ελλάδα. Είτε πρόκειται για την 6η δόση του δανείου που προέβλεπε το Μνημόνιο Ι, είτε για την… 1η δόση από το Μνημόνιο ΙΙ, που θα συνεπάγεται μια διεύρυνση του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, από το 21% στο 50%.
Γνωρίζει όμως ακόμη ότι η ελληνική κοινωνία, και ειδικότερα η ελληνική πολιτική, θέλει… τον τρόπο και τον χρόνο της. Και σπεύδει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, προτού αρχίσουν πάλι τα σενάρια.

ΠΗΓΗ : statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item