48ωρη απεργία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Μετά την εμμονή της κυβέρνησης να ψηφίσει τις σκληρές διατάξεις για την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, τη διάλυση τω...
Μετά την εμμονή της κυβέρνησης να ψηφίσει τις σκληρές διατάξεις για την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, τη διάλυση των διαδικασιών συλλογικής διαπραγμάτευσης (και, άρα, την αμφισβήτηση ακόμη και του βασικού μισθού των 751 ευρώ), την αφαίρεση του δικαιώματος ο μισθωτός να επιλέγει την ευνοϊκότερη ρύθμιση, τις νέες περικοπές στις συντάξεις, το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, η κοινωνική αντίδραση γιγαντώνεται.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραλύσει ολόκληρη η οικονομική και επιχειρηματική κίνηση στη χώρα, ενώ οι καταλήψεις δημόσιων κτηρίων και γραφείων, οι διαδηλώσεις και οι τυφλές συγκρούσεις αναμένεται να γενικευτούν. Η απογοήτευση και η αίσθηση του «τετέλεσται» των υπαλλήλων για τα εργασιακά δικαιώματα, τον προγραμματισμό της ζωής τους και τα σχέδια για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς δημιουργούν κλίμα αντιδράσεων «εν θερμώ». Με ανεξέλεγκτες καταστάσεις και απρόβλεπτες εξελίξεις για το επόμενο διάστημα.
Συμφώνησαν με ΓΣΕΕ
Μετά την απόφαση της ΓΣΕΕ να μετατρέψει τη γενική απεργία της 19ης Οκτωβρίου σε 48ωρη (Τετάρτη και Πέμπτη), ανταποκρίθηκε τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και οι λοιπές ομοσπονδίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίες αρχικά προσανατολίζονταν σε διήμερη κινητοποίηση (Τρίτη και Τετάρτη).
Η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως, ενώ τη δεύτερη ημέρα της απεργίας, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11.00 π.μ.
Δείτε ποιοι θα απεργούν αυτή την εβδομάδα:


ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item