Θυμάστε τι έλεγε ο ΓΑΠ; "Απαγορεύετε να δανειστούμε εκτός ευρωπαϊκής ένωσης". 2,5 δισ. ευρώ δανείστηκε η Κύπρος από την Ρωσία!

Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο, πως μόλις η Ρωσία μυρίστηκε ορυκτό πλούτο(βλέπε φυσικό αέριο) έκανε αμέσως την κίνηση μ...


Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο, πως μόλις η Ρωσία μυρίστηκε ορυκτό πλούτο(βλέπε φυσικό αέριο) έκανε αμέσως την κίνηση ματ ώστε να έχει το πλεονέκτημα απέναντι σε Γάλλους, Γερμανούς και τους λοιπούς εταίρους που θα βγουν σε λίγο καιρό(θυμηθείτε μας) και θα υπόσχονται άμεση υλοποίηση του Κυπριακού και είσοδο της Κύπρου στα ενδότερα της Ευρωζώνης!


Το Υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών ''να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και δέουσες διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο κρατών το συντομότερο δυνατό''.

Οι βασικοί όροι του δανείου, είπε, είναι: 1) Η ονομαστική αξία του δανείου είναι 2,5 δισ. ευρώ, 2) Το ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο είναι 4,5%, 3) Η διάρκεια του δανείου είναι 4,5 χρόνια. ''Και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατίας έχει δικαίωμα πρόωρης αποπληρωμής του δανείου χωρίς την επιβολή οποιωνδήποτε επιβαρύνσεων''.


Ανοιγμα ακόμη μιας αγοράς κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, πέρα από την παραδοσιακή ευρωπαϊκή αγορά και δημιουργία προοπτικών για ακόμη ευρύτερη συνεργασία Κύπρου και Ρωσίας''.

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι πρόκειται για διακρατική συμφωνία η οποία θα αρχίσει να υλοποιείται αρχές του 2012, τον Ιανουάριο.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει οποιοσδήποτε όρος που να συνδέεται με τις διαδικασίες που αφορούν την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Εκπρόσωπος απάντησε: ''κανένας όρος και καμιά τέτοια δέσμευση''.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item