Σόιμπλε: Η Γερμανία δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερα από 211 δισ. ευρώ

Οι γερμανικές εγγυήσεις προς το EFSF δεν πρόκειται να υπερβούν τα 211  δισεκατομμύρια  ευρώ, που ενέκρινε η γερμανική Βουλή, τονίζει ...


Οι γερμανικές εγγυήσεις προς το EFSF δεν πρόκειται να υπερβούν τα 211 δισεκατομμύρια ευρώ, που ενέκρινε η γερμανική Βουλή, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ζητά στενότερη επιτήρηση στα υπερχρεωμένα κράτη.
Σε συνέντευξή του, στο περιοδικό "Super-Illu", ο Σόιμπλε υποστηρίζει: "Το Ταμείο έχει ένα πλαφόν 440 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα 211 από αυτά αντιστοιχούν στην Γερμανία. Αυτό είναι όλο. Τέλος. Με εξαίρεση τους τόκους που θα προστεθούν" και σημειώνει ότι δεν υπάρχει άλλο θέμα πέραν των χρημάτων για τα οποία έχει εγγυηθεί η Γερμανία.
Ο Γκίντο Βεστερβέλε, σε άρθρο του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, υποστηρίζει ότι δεν επαρκεί το δικαίωμα της παρατήρησης και των συστάσεων για τις υπερχρεωμένες χώρες που επιθυμούν είτε τώρα είτε στο μέλλον βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης αλλά θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στα ευρωπαϊκά όργανα να επεμβαίνουν στις δημοσιονομικές αποφάσεις τους.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item