Εξοπλιστείτε με υπομονή γιατί έρχονται απεργίες στα ΜΜΜ την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Νέα ταλαιπωρία αναμένει την ερχόμενη εβδομάδα το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες σχεδιάζο...Νέα ταλαιπωρία αναμένει την ερχόμενη εβδομάδα το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 19 και 20 Οκτωβρίου.


Οι αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στην απεργία αναμένεται να οριστικοποιηθούν σήμερα.


Επίσης, οι μηχανοδηγοί και οι ηλεκτροδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης) εξήγγειλαν τριήμερη απεργία για τις 18,19 και 20 Οκτωβρίου, η οποία κρίθηκε χτες νόμιμη από το Πρωτοδικείο Πειραιά. Αυτό σημαίνει ότι για τρεις ημέρες θα μείνουν ακινητοποιημένοι όχι μόνο οι συρμοί του ΟΣΕ, αλλά και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Χειρόφρενο, την ερχόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου αναμένεται να τραβήξουν και τα ταξί, ενώ με 48ωρη απεργία, η οποία θα μετατραπεί σε διαρκείας με τον κίνδυνο να υποβληθεί ξανά η χώρα στο μαρτύριο της …σταγόνας, απειλούν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ. σε περίπτωση που το νομοσχέδιο για την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου κατατεθεί στη Βουλή, στη μορφή στην οποία παρουσιάστηκε.


Η κινητοποίηση μάλιστα, όπως σημειώνουν εκπρόσωποι των μεταφορέων θα είναι κοινή με τους αυτοκινητιστές ταξί και πιθανότατα θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα καθώς αναμένεται σύντομα η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή. «Έχουμε ήδη πάρει απόφαση για 48ωρη απεργία που θα ξεκινήσει αμέσως μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο, η οποία αν χρειαστεί θα μετατραπεί σε διαρκείας» λέει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών βυτιοφόρων Δ.Χ., Γιώργος Τσάμος.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item