Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας μυστική ψηφοφορία των "180" για να ψηφίσει το Μνημόνιο 2;;;

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η πρόταση που έχει κατατεθεί στον Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρει ότι θα μπορούσε να επιδιώξει την ψήφι...
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η πρόταση που έχει κατατεθεί στον Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρει ότι θα μπορούσε να επιδιώξει την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ από την ελληνική Βουλή, με πλειοψηφία 180 βουλευτών, όχι όμως σε φανερή και ονομαστική, αλλά σε μυστική ψηφοφορία.
Οι εισηγητές της παραπάνω πρότασης εκτιμούν ότι η Κυβέρνηση θα καταφέρει να την αιτιολογήσει επαρκώς, στη βάση της διευκόλυνσης των βουλευτών όλων των κομμάτων, να αποφασίσουν κατά συνείδηση, και χωρίς την πίεση των κομματικών ηγεσιών, για μια δανειακή σύμβαση από την οποία εξαρτάται το μέλλον της χώρας.
Το αρνητικό της εισήγησης βρίσκεται στο ενδεχόμενο να γυρίσει μπούμερανγκ σε βάρος της Κυβέρνησης, και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να απελευθερωθούν, ψηφίζοντας κατά της νέας δανειακής σύμβασης.
Η παραπάνω προοπτική ωστόσο δεν θεωρείται εξαιρετικά πιθανή για το κυβερνητικό επιτελείο. Αντιθέτως, εκτιμούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά και την επικείμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τη Δευτέρα, θα καταφέρει να συσπειρώσει σε υπερθετικό βαθμό το ΠΑΣΟΚ, και δεν θα υπάρξουν διαρροές.
Αντιθέτως, στην Κυβέρνηση εκτιμούν ότι το πρόβλημα θα περάσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς ο κάθε βουλευτής θα μοιάζει με «ελεύθερο σκοπευτή», αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει.

ΠΗΓΗ : statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item