Μειώσεις 15%-30% από 1η Νοεμβρίου στις επικουρικές συντάξεις

Αρκετά μειωμένες κατά 15%-30% και σε μερικές περιπτώσεις μέχρι και 60% θα είναι οι επικουρικές συντάξεις από την 1η Νοεμβρίου. Οι...

Αρκετά μειωμένες κατά 15%-30% και σε μερικές περιπτώσεις μέχρι και 60% θα είναι οι επικουρικές συντάξεις από την 1η Νοεμβρίου.

Οι περικοπές λαμβάνουν μέρος στους δικαιούχους επικουρικής σύνταξης από το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, το ταμείο των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, το ταμείο των πολιτικών υπαλλήλων και το ταμείο που καλύπτει υπάλληλους τραπεζών.


Οι περικοπές όπως προανήγγειλε ο υπουργός, Γιώργος Κουτρουμάνης, είναι απαραίτητες γιατί κάποια ταμεία σε ένα με δύο χρόνια δεν θα μπορούσαν να δώσουν καθόλου συντάξεις, λόγω των τεράστιων ελλειμμάτων τους.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και σε ένα δεύτερο γύρο περικοπών. Οι νέες μειώσεις θα αφορούν αυτή τη φορά όσους πρόκειται να βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο εξετάζει την περικοπή επικουρικών συντάξεων για το ποσό από τα 150 ευρώ και πάνω κατά 30% και όχι από τα 300 ευρώ και πάνω όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item