15 δισ. ευρώ σε 10 χρόνια έχουν χάσει τα ασφαλιστικά ταμεία από 109.000 χιλιάδες ανύπαρκτους συνταξιούχους

898.643 συνταξιούχοι κύριας και επικουρικής σύνταξης απεγράφησαν από τις τράπεζες, ενώ 109.421 δεν προσήλθαν να απογραφούν, με αποτέλ...


898.643 συνταξιούχοι κύριας και επικουρικής σύνταξης απεγράφησαν από τις τράπεζες, ενώ 109.421 δεν προσήλθαν να απογραφούν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη.
Η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ ξεκίνησε την 1η Ιουλίου, και έληξε τυπικά στις 30 Σεπτεμβρίου.
"Στους συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν θα διακοπεί η καταβολή της σύνταξης", δηλώνει με έμφαση ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.


Το ΙΚΑ θα διερευνήσει τις περιπτώσεις των αναπόγραφων συνταξιούχων και για όσους αποδειχτεί ότι εισέπρατταν παράνομα θα απαιτηθούν τα ποσά αυτά από τους ίδιους ή τους κληρονόμους τους σε βάθος δεκαετίας, ενώ θα κινηθούν και οι ποινικές διαδικασίες", τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος και καταλήγει:
"Αν αποδειχθεί ότι ο αριθμός των ατόμων που έπαιρναν σύνταξη χωρίς να δικαιούνται, είναι ο αντίστοιχος με τον αριθμό όσων δεν πήγαν να απογραφούν, τούτο σημαίνει ότι το ΙΚΑ έχει ετήσια απώλεια 1,5 δισ. ευρώ, ενώ σε βάθος δεκαετίας υπερβαίνει τα 15 δισ. ευρώ".


ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

  1. Ο ένας στους εννιά να κοιτάει τα κυπαρίσια από κάτω; :o
    Μα τόσο πολλοί κομπιναδόροι συγγενείς πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γνωστή μας Ελλάδα...Η φοροδιαφυγή και το κλέψιμο στο μεγαλείο της.
    Ποιος ξέρει πόσοι γιοι και κόρες παίρνουν ακόμα σύνταξη από τους γονείς που έχουν πεθάνει και "απλά" δεν μπήκαν στον κόπο να το αναφέρουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item