Η Ε.Ε στέλνει στην Ελλάδα την "περιβόητη" Ομάδα Κρούσης(Task Force) για να ελέγχει την τήρηση του μνημονίου!

Η υλοποίηση της τεχνικής βοήθειας που θα παρασχεθεί από την Ομάδα Κρούσης (Task Force) της Ε.Ε προς την Ελλάδα ήταν το αντικείμενο...
Η υλοποίηση της τεχνικής βοήθειας που θα παρασχεθεί από την Ομάδα Κρούσης (Task Force) της Ε.Ε προς την Ελλάδα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος και ο επικεφαλής της Ομάδας Χορστ Ράιχενμπαχ.
Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Πάγκαλου.
Στον τομέα των «μνημονιακών υποχρεώσεων» του υπουργείου, όπως επί λέξει αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, στόχος της «τεχνικής βοήθειας» είναι η υλοποίηση όλων των αντιδραστικών, σκληρών και άδικων μέτρων σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ της ασυδοσίας του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου. Εστιάζει στο σχέδιο δράσης «Ελλάδα φιλική στην επιχειρηματικότητα», στην υπηρεσία μιας στάσης για τις εξαγωγές, στην ενίσχυση των μεγάλων αλυσίδων στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, στο «καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον για την προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων». Πρόκειται για βασικούς άξονες μέσα από τους οποίους περνούν οι προκλητικές αξιώσεις της πλουτοκρατίας.


Στη διάρκεια της παραμονής της στην Ελλάδα, η «ομάδα» είναι επιφορτισμένη να συντάσσει τριμηνιαίες εκθέσεις προόδου, τις οποίες θα υποβάλλει στην ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item