Περιοδικό Stern: Και η φοροδιαφυγή συνεχίζεται ανελλιπώς...

Στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής που καλά κρατεί στην Ελλάδα ενώ απειλείται με χρεοκοπία αφιερώνει άρθρο του το γερμανικό περιοδικό S...


Στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής που καλά κρατεί στην Ελλάδα ενώ απειλείται με χρεοκοπία αφιερώνει άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Stern.
"Η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία, ωστόσο οι πλούσιοι βγάζουν την περιουσία τους στο εξωτερικό. Οι πολιτικοί μαίνονται, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξέρουν τι να κάνουν. Και οι φτωχοί πληρώνουν το μάρμαρο", υπογραμμίζει το Stern.
Φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο την περίπτωση του εφοπλιστή Γ. Προκοπίου, το περιοδικό, όπως σημειώνει το "Βήμα", υπενθυμίζει ότι μετά την κλήση των Αρχών για τακτοποίηση της οφειλής του, μετέφερε 600 εκατομμύρια ευρώ στην Ελβετία. 
Η ενέργειά του αυτή ήταν ένα είδος προειδοποίησης του δισεκατομμυριούχου ότι θα ήταν καλύτερα να τον αφήσουν στην ησυχία του, παρά να μεταφέρει το σύνολο των επιχειρήσεών του στο εξωτερικό.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει, γράφει το Stern, ότι όλα παραμένουν όπως ήταν παλιά. O λαός θα πρέπει να κάνει οικονομίες, ενώ εκείνος που έχει χρήματα και διασυνδέσεις δεν έχει τίποτα να φοβάται.
Γίνεται επίσης αναφορά στο σκάνδαλο που προκλήθηκε τον Ιούλιο του 2009 σε συναυλία του Αντώνη Ρέμου, όταν οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις για 1.500 εισιτήρια, ενώ η ύπαρξή τους δεν είχε καταγραφεί στα λογιστικά βιβλία.
Ενώ το πρόστιμο θα έπρεπε να ανέλθει σε δυο εκατομμύρια, η τοπική εφορία το μείωσε σε 10.000 ευρώ. Η υπόθεση αυτή, όπως σημειώνει το Stern, φαίνεται ότι χάθηκε στον λαβύρινθο της ελληνικής δικαιοσύνης.
Σημειώνοντας ότι οι Έλληνες χρωστούν συνολικά 41 δισεκατομμύρια ευρώ στο κράτος από φοροδιαφυγή, το περιοδικό αναφέρει ότι ανακοινώθηκε λίστα με 8.000 επιχειρήσεις που με 6.500 ακόμα πολίτες αφορούν το 90% των συνολικών οφειλών.
Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, το μόνο σίγουρο είναι ότι απέτυχε παταγωδώς...


ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item