Και το Χρηματιστήριο πέφτει...και πέφτει...και πέφτει και τα ασφάλιστρα κινδύνου και τα spreads φτάνουν στον...Θεό!

H εσπευσμένη κίνηση της κυβέρνησης να ανακοινώσει το βράδυ της περασμένης Τρίτης και δια στόματος Ευ. Βενιζέλου την επιτάχυνση τω...
H εσπευσμένη κίνηση της κυβέρνησης να ανακοινώσει το βράδυ της περασμένης Τρίτης και δια στόματος Ευ. Βενιζέλου την επιτάχυνση των μέτρων, όπως το ενιαίο μισθολόγιο και οι ιδιωτικοποιήσεις, δεν φαίνεται να έπεισε τις αγορές οι οποίες συνέχισαν τον γνωστό χορό κερδοσκοπίας γύρω από τα ελληνικά ομόλογα. Σε αυτό βοήθησαν και οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Ε.Ε. όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Όλι Ρεν, οι οποίοι διαμήνυαν ότι δεν αρκούν οι δηλώσεις και πλέον χρειάζονται έργα.
Ως εκ τούτου, το κόστος ασφάλισης του πενταετούς cds για την Ελλάδα ξεπέρασε τις 3.500 μονάδες βάσης (υποδηλώνει χρεοκοπία της χώρας την επόμενη πενταετία κατά 94%), ενώ το σπρεντ των δεκαετών ομολόγων θύμιζε το βράδυ της Παρασκευής... Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς έφτανε τις 1.941 μ.β. Την ίδια ώρα, το ευρώ έναντι του δολαρίου κυμαίνεται σε χαμηλό εξαμήνου στο 1,3720.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item