Οι Γερμανοί δεν διαψεύδουν το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ που ανέφερε το περιοδικό Spiegel

Πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν διέψευσε το δημοσίευμα του Spiegel ότ...


German Chancellor Angela Merkel and Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker, the president of the euro group: Merkel's finance minister is studying scenarios for a possible Greek insolvency.
Πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν διέψευσε το δημοσίευμα του Spiegel ότι η Μέρκελ μας προτείνει δραχμή για το μέλλον μας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

Αυτό που δήλωσε είναι ότι η γερμανική κυβέρνηση, εργάζεται για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα ανέφερε πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, μελετά δύο σενάρια σε περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών. Το πρώτο σενάριο προβλέπει παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και το δεύτερο έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.

Στην περίπτωση αυτή – προσθέτει το δημοσίευμα – θα πληγούν σοβαρά οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να δανείζουν τους επόμενους “αδύναμους κρίκους” δηλαδή την Ιταλία και την Ισπανία. 

Άυτές οι χώρες θα βοηθηθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item