Πάγκαλος part 2: " Το έχω πει και το ξαναλέω. Όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα"

Σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στις ελβετικές εφημερίδες TRIBUNE DE GENEVE και 24 HEURES μιλά για κατάρ...Σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στις ελβετικές εφημερίδες TRIBUNE DE GENEVE και 24 HEURES μιλά για κατάργηση 70.000 εργασίας στις δημόσιες επιχειρήσεις, ενώ αναγνωρίζει πως «δεν είναι η καλύτερη στιγμή» για την ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ, ηΕΥΔΑΠ και ο ΟΤΕ. Στην ίδια συνέντευξη εκφράζει τη διαφωνία του με την εξαίρεση της εκκλησιαστικής περιουσίας από το ειδικό τέλος για τα ακίνητα.

«Το έχω ήδη πει, όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα. Το ερώτημα που θέτω στους Έλληνες είναι "ζητάς πάντα την απόδειξη από τον υδραυλικό;". Αυτό πρέπει να αλλάξει»


Δεν συμφωνώ με την εξαίρεση της Εκκλησίας, δηλώνει στη συνέντευξή του ο κ. Πάγκαλος και προσθέτει για το θέμα του τέλους στα ακίνητα: «Η Εκκλησία διεκδικεί την οικονομική αυτονομία της και διαχειρίζεται μία σημαντική κληρονομιά. Θα ήταν φυσιολογικό να πληρώσει, όπως οι άλλοι. Θα έπρεπε να δώσει και το παράδειγμα σ' αυτό».


Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τις απειλές ότι δεν θα εισπραχθεί το τέλος ακινήτων, ο αντιπρόεδρος τόνισε πως αν το συνδικάτο αντιταχθεί στην πολιτική της κυβέρνησης και στους νόμους, τότε θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.


Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, αναγνωρίζει πως δεν είναι η καλύτερη στιγμή για την ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών τκλ, δεδομένου, όπως ενδεικτικά αναφέρει, ότι «η χρηματιστηριακή τιμή της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, που διαχειρίζεται τον ηλεκτρισμό, είναι στο δέκατο της αξίας της ακίνητης περιουσίας της». «Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό. Για άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, που χρειάζονται εκσυγχρονισμό, αν χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για επενδύσεις και αναθέρμανση της οικονομίας, θα είναι προς το δημόσιο συμφέρον», εκτιμά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.


Σε ερώτηση για το πρόσφατο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το κατά πόσο η Ελλάδα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, ο κ. Πάγκαλος μιλάει για πολιτικά εμπόδια στον τερματισμό των πελατειακών σχέσεων, που έχουν φουσκώσει το προσωπικό του δημόσιου τομέα, «τη βασική αιτία -όπως υποστηρίζει- του δημοσιονομικού ελλείμματος». «Με το νόμο Πεπονή, το κόμμα μας έκανε ένα βήμα προς την κατάργηση της εξαγοράς ψήφου με αντάλλαγμα την απασχόληση στο δημόσιο. Πρέπει να συνεχίσουμε (προς αυτή την κατεύθυνση), αλλά η πίεση είναι μεγάλη και εντός του σοσιαλιστικού κόμματος», σημειώνει με νόημα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση κάνει λόγο για κατάργηση 70.000 θέσεων εργασίας, όχι στη δημόσια διοίκηση, αλλά στις δημόσιες επιχειρήσεις, όπως διευκρινίζει.


Σε ερώτηση για το εάν οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι για την κρίση, καθώς διόγκωσαν υπέρμετρα το δημόσιο τομέα ο κ. Πάγκαλος δήλωσε χαρακτηριστικά:


«Kατ’ αρχάς και αυτοί (οι πολιτικοί) ζουν από το κράτος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πελάτες τους και επιπλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος. Π.χ. οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ. Αυτό είναι αδιανόητο. Έτσι όλοι συμμετέχουν στην απώλεια εσόδων. Το έχω ήδη πει, όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα».


ΠΗΓΗ : ΤΑ ΝΕΑ

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item