Απεργίες-ταξί part 2

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί την Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο  προβλέπεται ότι οι νέες άδειες θα δίνοντα...


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί την Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο  προβλέπεται ότι οι νέες άδειες θα δίνονται από το Δημόσιο με τίμημα, δεν θα μεταβιβάζονται ενώ οι ιδιοκτήτες τους θα επαναξιολογούνται κάθε πέντε χρόνια. Για τους κατόχους μισής άδειας θα προβλέπεται η δωρεάν χορήγηση της άλλης μισής ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για όσους απέκτησαν πρόσφατα την άδεια ταξί και ουσιαστικά δεν έχουν κάνει απόσβεση των χρημάτων που έδωσαν. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες με την συνταξιοδότησή τους θα επιστρέφουν την άδεια στο Δημόσιο, ενώ σε ότι αφορά ύποπτες μεταβιβάσεις αδειών θα γίνει έλεγχος και αναμένονται κυρώσεις εφόσον επιβεβαιωθούν παρανομίες.


Ο κ. Λυμπερόπουλος(ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί) μίλησε στα μέσα ενημέρωσης ενόψει της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη, όπου αναμένεται να συζητηθεί το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου. «Εάν περάσει, η ρύθμιση θα είναι αντισυνταγματική καθώς προβλέπει απελευθέρωση χωρίς κανόνες» υποστήριξε ο πρόεδρος το ΣΑΤΑ και πρόσθεσε ότι «θα έχουμε άσχημες εξελίξεις εάν υπάρξουν λάθος αποφάσεις αύριο από την κυβέρνηση».

Κατόπιν όλων αυτών, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι μέσα στις επόμενες μέρες, ανάλογα και με τις εξελίξεις στο Υπουργικό Συμβούλιο, τα ταξί θα ξαναρχίσουν τις κινητοποιήσεις που είχαν παραλύσει στα μέσα του καλοκαιριού όλη την χώρα...

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item