Πρεσβεία των ΗΠΑ: O Παπανδρέου πρέπει να χρησιμοποιήσει τις κατάλληλες "ομιλίες" για να μην τον πούνε «αμερικανάκι» (the little American label)

Αναφέρετε λοιπόν πως ο καινούργιος πρωθυπουργός(το έγγραφο έχει ημερομηνία 30/10/2009) κ.Παπανδρέου έχει Αμερικάνα μητέρα, μεγάλωσε ...


Αναφέρετε λοιπόν πως ο καινούργιος πρωθυπουργός(το έγγραφο έχει ημερομηνία 30/10/2009) κ.Παπανδρέου έχει Αμερικάνα μητέρα, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αμερική και διετέλεσε υπουργός εξωτερικών σε προηγούμενη διακυβέρνηση του Πασόκ και έτσι "έφτιαξε" καλή φήμη στην παγκόσμια κοινωνία...Γι'αυτό λοιπόν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την ρητορική ώστε να αποφύγει να χαρακτηριστεί ως "αμερικανάκι" από τους "δυσφημιστές" του!


Τουρκία: Προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα "θέματα" με το Αιγαίο!

Αναφέρεται λοιπόν στο έγγραφο πως: "...η κυβέρνηση Παπανδρέου συνεχίζει να υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε αλλά δεν θα υπογράψει λευκή επιταγή αν δεν δει κάποια πρόοδο στο θέμα της Κύπρου.

Οι ΗΠΑ παραδέχονται πως υπάρχουν κάποιες(;) διαφορές στα θέματα που έχουν σχέση με το Αιγαίο κυρίως με την οριοθέτηση οικονομικών ζωνών(ΑΟΖ) και με το θέμα των υπερπτήσεων πάνω από το Αιγαίο και μέσα στην περιοχή των 20 ναυτικών μιλίων(την οποία όμως οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν)...Πάντως επισημαίνουν πως για το θέμα των πτήσεων των τούρκικων αεροσκαφών καλό θα ήταν τελειώσουν και ένα πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι, να σταματήσει η Ελλάδα να χαρακτηρίζει αυτές τις πτήσεις ως εχθρικές!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item