Υποβάθμισε η Moody's δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Γαλλίας...Για ποιους άραγε χτυπάει η καμπάνα;;;

Εμείς το λέγαμε πως μετά την τυχαία(;) έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας μέσα στις επόμενες μέρες, ίσως και ώρες, θα είχαμε ...


Εμείς το λέγαμε πως μετά την τυχαία(;) έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας μέσα στις επόμενες μέρες, ίσως και ώρες, θα είχαμε άμεσα κάποια υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τους οίκους αξιολόγησης και πετύχαμε διάνα!
Το ύπουλο παιχνίδι των "ηγετών" συνεχίζεται...

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας δύο εκ των μεγαλύτερων γαλλικών τραπεζών, της Credit Agricole και της Societe Generale, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s. 
Πιο συγκεκριμένα η Moody’s έριξε την αξιολόγησή της Societe Generale από το Aa2 στο Αa3 διατηρώντας αρνητικές προοπτικές για την αξιολόγηση του μακροχρόνιου χρέους της. Η υποβάθμιση βασίστηκε στην επανεκτίμηση της βοήθειας που έχουν τη δυνατότητα να της χορηγήσουν κρατικοί φορείς σε περίπτωση σοβαρής κρίσης. 
Κατά μια βαθμίδα υποβαθμίστηκε και η Credit Agricole (στο Αa2 από το Aaα), απόφαση η οποία βασίσθηκε στην έκθεση της τράπεζας στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.  

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item