Θρίαμβος του κόμματος των Πειρατών στην Γερμανία! Μήπως να φτιάξουν κόμμα και οι υποστηριχτές της Greek Hacking Scene(Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή) για να δούμε καμιά άσπρη μέρα και εμείς;;;

Το κόμμα ιδρύθηκε το 2006 και έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς στην πρώτη γραμμή της καμπάνιας του έχει θέματα που αφορούν τ...

Οπαδοί των «Πειρατών» πανηγυρίζουν τη νίκη τους. Μαζί με τους Πράσινους, ξεπερνούν σε ποσοστό τους Χριστιανοδημοκράτες! (Ass. Press)


Το κόμμα ιδρύθηκε το 2006 και έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς στην πρώτη γραμμή της καμπάνιας του έχει θέματα που αφορούν το διαδίκτυο, αλλά επεκτείνεται και σε θέματα που αφορούν την παιδεία και τα δικαιώματα.
Το κόμμα δεν είχε εκλεγεί ποτέ σε Βουλή σε τοπικές ή ομοσπονδιακές εκλογές, καθώς έπρεπε να εξασφαλίσει 5% για να εισέλθει.
Υποστηρικτές του είναι κυρίως οι νεότεροι ψηφοφόροι (το 15% των ψηφοφόρων κάτω των 30 ετών το ψήφισαν), ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι δεν έχει ούτε ένα έμμισθο υπάλληλο.
Το Κόμμα των Πειρατών υποστηρίζει τη διαφάνεια, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, και επιδιώκει τον περιορισμό του ελέγχου από οργανισμούς που έχουν τα πνευματικά δικαιώματα.

Εξελέγησαν όλοι οι υποψήφιοι του κόμματος

Μεγάλη έκπληξη στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου αποτέλεσαν τα ποσοστά που πήρε το κόμμα των Πειρατών, με 9%. Το κόμμα αυτό, από το μηδέν, βρέθηκε στο τοπικό Κοινοβούλιο της γερμανικής πρωτεύουσας, υποσχόμενο μια εναλλακτική λύση στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Εξελέγησαν και οι δεκαπέντε υποψήφιοί του, κυρίως νέοι άνθρωποι κάτω των 30 ετών.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το 80% των ψηφοφόρων τους τούς επέλεξε ως κόμμα διαμαρτυρίας στο πολιτικό κατεστημένο. Και όπως έγραψε χθες το περιοδικό «Σπίγκελ»: «Στη Μαδρίτη και την Αθήνα, οι αγανακτισμένοι νέοι βγαίνουν στους δρόμους. Στο Βερολίνο, πάνε και ψηφίζουν».

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item