Και το όνομα αυτής...Dart! Η νέα γλώσσα προγραμματισμού της Google είναι γεγονός

Τον άλλο μήνα στο  Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης Λογισμικού Goto  στην Δανία η Google έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει την νέα γλώσσα...


Τον άλλο μήνα στο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης Λογισμικού Goto στην Δανία η Google έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει την νέα γλώσσα προγραμματισμού για τον δομημένο προγραμματισμό Web(structured web programming).
Μερικές ημέρες πριν, η Google κατοχύρωσε κάποια domain names τα οποία έχουν σχέση με την γλώσσα Dart οπότε γίνεται φανερό πως η Google ετοιμάζει κάτι γι'αυτό. Η ανακοίνωση περί αποκάλυψης της γλώσσας προγραμματισμού Dart τον άλλο μήνα είναι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για αυτή τη καινούργια γλώσσα προγραμματισμού!


"Δομημένος Προγραμματισμός Web"


Προφανώς και δεν ξέρουμε πολλά για αυτήν νέα γλώσσα, πάντως η Google μετά την δημιουργία της γλώσσας "Go" η οποία μοιάζει αρκετά στην προγραμματιστική γλώσσα C, είναι σχεδόν σίγουρο όμως πως η γλώσσα Dart θα είναι κάτι διαφορετικό.
Κρίνοντας βέβαια από τους παρουσιαστές της νέας γλώσσας, τον Gilad Bracha βετεράνο της SAP, της SUN και συν-συγγραφέας της Java και που έχει δουλέψει για την δημιουργία της Smalltalk και τον Lars Bak, δημιουργός της V8 JavaScript μηχανής του Chrome browser είναι πολύ πιθανό η Dart να είναι μία διερμηνευμένη γλώσσα (interpreted language) και να εκτελείται στον browser όπως ακριβώς και η JavaScript ή η Python.Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item