Βιβλία δεν υπάρχουν για τους μαθητές...Με φωτοτυπίες και CD θα προσπαθήσουν να σώσουν την κατάσταση!

Θυμάστε τι έλεγαν όλοι φορείς του Υπουργείου Παιδείας και μαζί και η κ.Διαμαντοπούλου; Όλα θα είναι έτοιμα στην αρχή της σχολικής...


Θυμάστε τι έλεγαν όλοι φορείς του Υπουργείου Παιδείας και μαζί και η κ.Διαμαντοπούλου;
Όλα θα είναι έτοιμα στην αρχή της σχολικής περιόδου και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα...Έλα όμως που όχι μόνο θα υπάρξει πρόβλημα αφού δεν έχει ξεκινήσει καν ακόμα η εκτύπωση των βιβλίων( και όπως φαίνεται θα αργήσει για πολύ ακόμη) αλλά οι μαθητές θα είναι αναγκασμένοι να διαβάζουν από τυχόν φωτοτυπίες που θα προμηθευτούν οι ίδιοι ή οι δάσκαλοι τους αλλά και από CD όπως μας λένε!
Αυτό λοιπόν κυρίες και κύριοι είναι το εκπαιδευτικό μας σύστημα που μεγαλώνει γερά παιδιά με μεγάλες δόσεις προπαγάνδας!
Καλή αρχή λοιπόν σε όλους τους μαθητές και που θα πάει, θα πληρώσουν κάποια στιγμή όλοι αυτοί που μας έχουν φτάσει στον πάτο!

Αγώνα δρόμου κάνει τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Παιδείας και ο Οργανισμός Σχολικών Βιβλίων για να προλάβουν να...
τυπώσουν τα βιβλία μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, φαίνεται πως πολλοί μαθητές θα αναγκαστούν το πρώτο διάστημα να διαβάζουν από φωτοτυπίες και CD.

Αιτία είναι η μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε φέτος στο σύστημα εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, λόγω έλλειψης χαρτιού έπειτα από νομικές περιπέτειες που είχαν δύο διαγωνισμοί για την προμήθειά του, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Εκτιμήσεις από στελέχη του Οργανισμού Σχολικών Βιβλίων αναφέρουν ότι ακόμα και αν ξεκινήσουν αύριο οι εκτυπώσεις, θα φτάσουμε μέχρι τον Νοέμβριο για να ολοκληρωθούν όλοι οι σχολικοί τίτλοι, ενώ οι 80 βασικοί θα είναι έτοιμοι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, με έμφαση στα βιβλία της Α' Δημοτικού και της Γ' Λυκείου.

Έτσι, ιδίως στα Γυμνάσια και Λύκεια, οι μαθητές θα χρειαστεί πιθανότατα να καταφύγουν σε φωτοτυπίες και σε ανάγνωση από ηλεκτρονικά μέσα για αρκετά μαθήματα, μέχρι να τα παραλάβουν.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία για τις αιτίες των καθυστερήσεων και τις επόμενες ημέρες σκοπεύει να δώσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει για την έκταση του προβλήματος.

Πάντως ήδη η Άννα Διαμαντοπούλου ενημέρωσε τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης, σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο, ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η εκτύπωση των βιβλίων και πως δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το να μοιραστούν στους μαθητές φωτοτυπίες και cd.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item