Ξέρετε τι είναι το car-pooling;;; Για ρίξτε μια ματιά!

Το  carpooling  ή  συνεπιβατισμός  στα ελληνικά, είναι η πρακτική του μοιράσματος μιας διαδρομής με αυτοκίνητο με άλλους ανθρώπους. ...


Το carpooling ή συνεπιβατισμός στα ελληνικά, είναι η πρακτική του μοιράσματος μιας διαδρομής με αυτοκίνητο με άλλους ανθρώπους.


Πολλοί Αθηναίοι και χρήστες του twitter "οργανώνονται" για να αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό χάος της Αθήνας σήμερα. 
Με το hashtag #carpoolgr πολλοί Αθηναίοι προσφέρουν δωρεάν μεταφορά σε συμπολίτες τους για να διευκολύνουν όλους όσους δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο.

Χρήστες του twitter από το πρωί ανεβάζουν μηνύματα (τα λεγόμενα tweets) ανακοινώνοντας τις διαδρομές τους και προσκαλώντας όσους θέλουν δωρεάν μεταφορά να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Το car pool είναι μια διαδεδομένη συνήθεια στην Ευρώπη που η βενζίνη και τα έξοδα μετακίνησης είναι ήδη δυσβάσταχτα. Η μεσογειακή ιδιοσυγκρασία δεν το έχει συνηθίσει ακόμα, αλλά σήμερα ήταν μια δειλή εκκίνηση και για τους Έλληνες μιας και δεν κινείται κανένα απολύτως μέσο μαζικής μεταφοράς και απεργούν παράλληλα και τα ταξί.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα μηνύματα που ανάρτησαν διάφοροι χρήστες του twitter που φανερώνουν αν μη τι άλλο οτι παρ' όλες τις φοροεπιδρομές, το κυκλοφοριακό χάος και την απογοήτευση των Ελλήνων από την Πολιτεία...τουλάχιστον δεν χάνουμε την ευρηματικότητα μας...


  • 750.000 ευρώ κοστίζει το χλιδάτο αυτοκίνητο του Βενιζέλου! Αποκλείεται να τον ενδιαφέρει το #carpoolgr , ε;

  • I just used #carpoolgr ! Γκάζι - Βύρωνας και μάλιστα με καλή μουσική!

  • Περνάει κανείς από Χαλκοκονδύλη κύριοι και κυρίες; Το απογευματάκι; #carpoolgr (Όχι ΠΑΣΟΚοι, ευχαριστώ)

  • Η βαλίτσα χρεώνεται; #carpoolgr

  • Στο χώρο σου σε μισή ώρα, με απόλυτη εχεμύθεια. #carpoolgr

  • "Για Δαναό (Πανόρμου κ Κηφισίας) από Γκάζι κατα τις 9+. 2 θέσεις. #carpoolgr


Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item