Φινλανδία: Θέλουμε την Ελλάδα εντός ευρωζώνης...Φυσικά και την θέλετε αλλιώς, bye bye Ευρωζώνη!!!

Την επιθυμία του η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ εξέφρασε ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Γιούρκι Κατάινεν σε συνέντευξή του που δ...


Ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Γιούρκι Κατάινεν
Την επιθυμία του η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ εξέφρασε ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Γιούρκι Κατάινεν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, επιμένοντας ωστόσο στην παροχή εγγυήσεων εκ μέρους της Ελλάδας.
Όπως δηλώνει «Οποιος λέει ότι η μοναδική λύση θα ήταν η εκδίωξη της Ελλάδας από την ευρωζώνη, πρέπει επίσης να παραδεχθεί πρώτα απ΄όλα ότι αυτή δεν είναι νομικά δυνατή. Κατά δεύτερον, ότι θα χρειασθεί κάποιος να πληρώσει τα χρέη των Ελλήνων. Κατά τρίτον, ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος μετάδοσης στις άλλες χώρες της ευρωζώνης». 
Αναφερόμενος στις απαιτήσεις της Φιλανδίας προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ο Γιούρκι Κατάινεν υποστηρίζει ότι η εγγύηση περιλαμβάνεται σε ένα πακέτο όρων που έχει θέσει η χώρα του για να συμφωνήσει και αποτελεί μια πολιτική πραγματικότητα.
Όπως διαβεβαιώνει, θα εργαστεί για μία λύση αποδεκτή από όλα τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης και ιδιαίτερα από τη Γερμανία και δηλώνει βέβαιος ότι το φιλανδικό κοινοβούλιο θα υιοθετήσει παρά ταύτα τις αποφάσεις της 21 Ιουλίου.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item