Δημοσίευμα του Bloomberg περί χρεωκοπίας της Ελλάδας αναστάτωσε τους πάντες - Αντίδραση από Βενιζέλο και Μόσιαλο που το χαρακτήρισαν "σκουπίδια"

Αναστάτωση προκάλεσε το απόγευμα της Παρασκευής στις αγορές, η είδηση του Bloomberg, περί προετοιμασίας της Γερμανίας για το εν...

Αναστάτωση προκάλεσε το απόγευμα της Παρασκευής στις αγορές, η είδηση του Bloomberg, περί προετοιμασίας της Γερμανίας για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Το πρακτορείο, επικαλούμενα κυβερνητικά στελέχη της Γερμανίας σημειώνει ότι το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο για στήριξη των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να πείσει και να πάρει την 6η δόση του δανείου.
Αυτό θα σήμαινε ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γερμανίας θα κατέγραφαν ζημιές της τάξης του 50%.
Η διαρροή για "σχέδιο Β" έρχεται λίγες ώρες μετά τις νέες προειδοποιήσεις της Άνγκελα Μέρκελ για τήρηση των συμφωνηθέντων από τη χώρα μας.
Επίσης, σύμφωνα με το Bloomberg η προετοιμασία της Γερμανίας, δείχνει ότι το Βερολίνο δεν αποκλείει το μοιραίο για την Ελλάδα.
Βενιζέλος: "Οργανωμένη σπέκουλα"
Η ελληνική κυβέρνηση χαρακτήρισε "σκουπίδια" τα όσα ακούγονται περί χρεοκοπίας της χώρας.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για διάφορα σχόλια και φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο περί χρεοκοπίας της Ελλάδας μέσα στο σαββατοκύριακο, έκανε λόγο για οργανωμένο κύμα "φημών".
Τόνισε ότι στόχος είναι το ευρώ και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.
"Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα “φημών” για δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα κακόγουστο παιχνίδι, για μια οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά.
Βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από τις συμφωνίες της με τους θεσμικούς της εταίρους.
Αυτή είναι η σαφής θέση της ελληνικής Κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της κανένα στοιχείο πολιτικού κόστους".
Οργή στην ελληνική κυβέρνηση
"Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ανεύθυνο δημοσίευμα και είναι απορίας άξιο γιατί το Bloomberg το δημοσίευσε" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου που άφηνε υπαινιγμούς για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδος μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Όπως είπε ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα "η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να γίνει εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης και να διαψεύδει κάποιες ανώνυμες πηγές της κυβέρνησης της Γερμανίας"
Πρόσθεσε ότι μόνο η κυβέρνηση της Γερμανίας μπορεί να τοποθετηθεί επίσημα απέναντι σε αυτές τις ανώνυμες δηλώσεις.
Ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειάζεται για να επιτευχθούν οι στόχοι και το 2011 και το 2012.


ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item