Το σχέδιο φίμωσης των blogs παίρνει σάρκα και οστά για αρχή στην Ιταλία

Μαζικά πυρά δέχεται η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για το σχέδιο νόμου της -που συζητιέται σήμερα στη Βουλή- με το οποίο τα ιστολόγια θ...


Μαζικά πυρά δέχεται η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για το σχέδιο νόμου της -που συζητιέται σήμερα στη Βουλή- με το οποίο τα ιστολόγια θα αντιμετωπίζονται νομικά ισότιμα με τις ειδησεογραφικές πύλες.


Αν το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου ψηφιστεί, οποιοσδήποτε πιστεύει ότι θίγεται από τα γραφόμενα κάποιου μπλόγκερ θα μπορεί να του κοινοποιεί την θέση του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να του ζητά να ανακαλέσει ή να αναρτήσει την απαντητική επιστολή μέσα σε σαράντα οκτώ ώρες, χωρίς δικαίωμα ανταπάντησης. 

Αν αυτό δεν συμβεί, ο κάτοχος του ιστολογίου θα αναγκάζεται να καταβάλλει πρόστιμο που θα φτάνει έως και τις δώδεκα χιλιάδες ευρώ.

Ιδιοκτήτες των μπλογκς και απλοί χρήστες του διαδικτύου οργάνωσαν ήδη διαδήλωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Πάνθεον, για την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ ομάδες που δημιουργήθηκαν στο Facebook και το Twitter ζητούν την τροποποίηση του εν λόγω άρθρου και εκφράζουν την άποψη ότι «πρόκειται για εκβιασμό» και «προσπάθεια φίμωσης του Διαδικτύου». 

Αλλά και ο γραμματέας του κόμματος “Ιταλία των Αξιών” και πρώην εισαγγελέας Αντόνιο Ντι Πιέτρο τόνισε ότι «είναι ύβρις κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας, πρόκειται για ένα φασιστικό μέτρο».ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item