Μέρκελ : Ναι δεν αποτελεί ταμπού η χρεοκοπία της Ελλάδας

Σοκ στην Ελλάδα από δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters πως η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι απόλυτα σύμφωνη με τις θέσεις του υπουργού...

Σοκ στην Ελλάδα από δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters πως η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι απόλυτα σύμφωνη με τις θέσεις του υπουργού Οικονομίας, τις οποίες εξέφρασε στη σημερινή εφημερίδα Die Welt.


Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ όταν ρωτήθηκε για το αν η Καγκελάριος συμφωνεί πως δεν αποτελεί ταμπού μια ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, απάντησε ΝΑΙ.

Το περίφημο 'ΝΤΟΥ'' του Βενιζέλου στις αγορές γίνεται μπούμερανγκ και το Boomerang  επέμενε με νέο δημοσίευμα που έχει τίτλο ''Ίσως εγκαταλείψει την προσπάθεια για την Ελλάδα η Γερμανία''

Τη σκυτάλη από τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ πήρε το πρωί ο γενικός γραμματέας του Κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών Κρίστιαν Λίντνερ, που βλέπει δύο λύσεις για το ευρώ, την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την συντεταγμένη πτώχευση της Ελλάδας για να γίνει ριζική αναδιάρθρωση του χρέους της.

''Ως τελευταία συνέπεια δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ότι οι Έλληνες θα θελήσουν ή θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη'' είπε στο πρωινό μαγκαζίνο της γερμανικής τηλεόρασης ο κ. Λίντνερ.


Οι μόνοι Γερμανοί πολιτικοί που προς το παρόν δείχνουν να αντιστέκονται στη ρητορική περί αποβολής μας από την ευρωζώνη είναι οι Σοσιαλδημοκράτες, και αυτό επειδή πιστεύουν πως δεν γίνεται κάτι τέτοιο αλλά και γιατί φοβούνται πως θα ακολουθήσει ντόμινο.

''Φαίνεται ότι η Γερμανία προετοιμάζεται για μια χρεοκοπία'' συμπληρώνει στο δημοσίευμα κορυφαίος οικονομολόγος από την Royal Bank of Scotland που τονίζει''η Γερμανία μπορεί να είναι αυτή που θα κάνει την πρώτη κίνηση αλλά ίσως προετοιμάζονται κι άλλες χώρες''.

Πιο προωθημένος είναι ο τίτλος "Είναι θέμα χρόνου να χρεοκοπήσει η Ελλάδα" που αφορά στις εκτιμήσεις του τραπεζικού αναλυτή Richard Bove στο CNBC.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item