Τελικά ο Βενιζέλος "σπάει" και...καρέκλες! Παραιτήθηκε η επικεφαλής της επιτροπής που έβγαλε την έκθεση περί δημοσίου χρέους!

Μετά από ένα πολύωρο θρίλερ τελικά έγινε γνωστό ότι η επικεφαλής της επιτροπής, κ. Στέλλα Σάββα Μπαλφούσια παραιτήθηκε τελικά από τη...


Μετά από ένα πολύωρο θρίλερ τελικά έγινε γνωστό ότι η επικεφαλής της επιτροπής, κ. Στέλλα Σάββα Μπαλφούσια παραιτήθηκε τελικά από την θέση της. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Πετσάλνικο και παρά τις πιέσεις του, τελικά δεν κατάφερε να την πείσει να παραμείνει στη θέση της. Η κ. Μπαλφούσια σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ανένδοτη στην απόφαση της να παραιτηθεί μετά και τις σκληρές κουβέντες του κ. Βενιζέλου.

Η κα Μπαλφούσια ήταν πρόεδρος της επιτροπής του προϋπολογισμού που χτες παρουσίασε έκθεση σύμφωνα με την οποία η δυναμική του δημοσίου χρέους είναι εκτός ελέγχου. Μία τέτοια διαπίστωση από επίσημα χείλη δείχνει περίτρανα την αδυναμία της κυβέρνησης να βάλει φρένο στο χρέος παρά τα όποια μέτρα έχουν παρθεί και έχουν θέσει σε δεινή θέση τους έλληνες πολίτες.

Αυτό ακριβώς ήταν εκείνο που εξόργισε τον υπουργό Οικονομίας, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος σε μία έκρηξη τους χαρακτήρισε άσχετους. "Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής είναι προφανές ότι δεν διαθέτει ακόμη τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα υπεύθυνων διεθνών οργανισμών. Το χθεσινό κείμενο, συνεπώς, δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων".


Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η παραίτηση της επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή κ. Στέλλα Σάββα Μπαλφούσια.
«Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να υποχρεώνει σε παραίτηση ακόμα και αυτούς που η ίδια έχει επιλέξει. Ακόμα και εκείνοι "ξεμπροστιάζουν" την αδιέξοδη πολιτική τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης και εξέφρασε την απορία γιατί η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα είχε αποδεχτεί από την ίδια επιτροπή αντίστοιχα συμπεράσματα και εκτιμήσεις για την οικονομία.

«Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει επιτέλους η κυβέρνηση ότι η πολιτική της στην οικονομία είναι λανθασμένη; Η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα και να αλλάξει δραστικά», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item