Σόιμπλε: "Τουλάχιστον δέκα χρόνια θα χρειαστεί η Ελλάδα για να βγει από την κρίση"

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος» και πρόσθεσε ότι «η Γερμανία κατανοεί το...

Στο τούνελ για μία δεκαετία η Ελλάδα

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος» και πρόσθεσε ότι «η Γερμανία κατανοεί το μεγάλο φορτίο που καλούνται να σηκώσουν οι Έλληνες».

Τουλάχιστον δέκα χρόνια θα χρειαστεί η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Ο Σόιμπλε, στη συνέντευξη που έδωσε στο Business Week, προειδοποίησε για κίνδυνο κατάρρευσης της Ευρωζώνης, εάν χρεοκοπήσει η Ελλάδα.
''Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος.Δεν μπορούμε "γλιτώσουμε" τον ελληνικό λαό από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, τελικά, είναι ο λαός που πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει και εάν μπορεί να σηκώσει το βάρος''.


Ωστόσο υπάρχει ένας όρος, η Ελλάδα πρέπει να βάλει "το σπίτι της σε τάξη" και "αν κάνουν αυτό που πρέπει, πιστεύω ότι μπορούν να υπολογίζουν στην πλήρη υποστήριξη της Ευρώπης για όσο καιρό και για όσο σημαντικό ποσό χρειάζεται", υπογράμμισε.Ιταλός υπουργός Οικονομικών: ''Φταίει η Γερμανία''
 
Ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Τζούλιο Τρεμόντι, τόνισε σε δηλώσεις του ότι "η λύση της οικονομικής κρίσης εξαρτάται μόνο από μια λιγότερο αβέβαιη στάση της Γερμανίας".
 
Ο Τρεμόντι είπε στην δημόσια τηλεόραση RAI ότι "η κατάσταση είναι πολύπλοκη σε όλο τον κόσμο, είναι πολύπλοκη στην Ευρώπη και η Ευρώπη είναι η αιτία των ανησυχιών διεθνώς".

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item