Υπ. Οικονομικών της Ρωσίας: "Είναι καλύτερο η Ελλάδα να σωθεί"

Θα ήταν καλύτερα να αποτραπεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας για τις χώρες της ευρωζώνης, αφού αυτό θα μείωνε τον κίνδυνο να υπάρξ...Θα ήταν καλύτερα να αποτραπεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας για τις χώρες της ευρωζώνης, αφού αυτό θα μείωνε τον κίνδυνο να υπάρξουν παρόμοιες εξελίξεις στην Ισπανία και στην Ιταλία, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν.
«Είναι καλύτερο να σωθεί» η Ελλάδα, είπε ο Κούντριν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.
«Οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία θα αυξάνονταν δραστικά, τα επιτόκια για το χρέος της Ιταλίας και της Ισπανίας θα αυξάνονταν δραματικά και θα ήταν δυσκολότερο γι’ αυτές να εξυπηρετούν το χρέους τους.
Είναι σαν ένα μέτωπο: αν σπάσει ένα μέτωπο, έστω και λίγο, αυτό εξασθενίζει ολόκληρη τη στρατιά κι επιτρέπει στον εχθρό να διεισδύσει», είπε ο Κούντριν.
Ο ίδιος, τόνισε επίσης ότι διαφωνεί με τον πρόεδρο Μεντβέντεφ και σίγουρα θα αρνιόταν ενδεχόμενη πρόταση να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο της χώρας ενώ τον κατηγόρησε ότι η μεταρρυθμιστική ατζέντα του είναι ασαφής.
Ο Κούντριν πρόσθεσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα ήταν πιο ενεργός στην πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων.
Η δηλώσεις Κούντριν αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα τώρα καθώς, όπως έγινε γνωστό χθες, ο Μεντβέντεφ αναμένεται να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης της Ρωσίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Πούτιν, ο οποίος με τη σειρά του επιδιώκει να επιστρέψει στο ανώτατο αξίωμα.
Όλα αυτά βέβαια είναι σχέδια που θα χρειαστεί να επιβεβαιωθούν και από τις κάλπες των προσεχών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στη Ρωσία.
ΠΗΓΗ : parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item