Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας: Έρχονται μαζικές προσφυγές για το νέο χαράτσι στα ακίνητα

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας έχει ήδη επισημάνει σωρεία θεμάτων που αναμένεται να απασχολήσουν τα δικα...

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας έχει ήδη επισημάνει σωρεία θεμάτων που αναμένεται να απασχολήσουν τα δικαστήρια στις ρυθμίσεις του νέου τέλους. Έγκριτοι νομικοί θεωρούν ότι η υπέρμετρη επιβάρυνση της ιδιοκτησίας με φόρους ισοδυναμεί με δήμευση τής, πράγμα που απαγορεύει ρητά το Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Γ. Αδαμόπουλος, αναφέρει ότι "είναι σημαντικό για την επίλυση ενός τόσο σημαντικού θέματος να επιληφθεί η Ολομέλεια του ΣτΕ, για να μην εμπλακούν οι πολίτες σε μακροχρόνιες δικαστικές εκκρεμότητες".

Ο ίδιος προσθέτει ότι "η ακίνητη περιουσία φορολογείται τόσο ως προς την κατοχή της, όσο και κατά την μεταβίβαση, αλλά και την παραγωγή εισοδήματος από αυτήν. Μία νέα φορολογική επιβάρρυνση, δημιουργεί αφόρητη πίεση στην ακίνητη ιδιοκτησία, συρρικνώνει την αξία της, προσβάλλοντας έτσι τον πυρήνα του σχετικού συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος και καταλήγει σε αποτελέσματα που προσλαμβάνουν δημευτικές διαστάσεις".

Σύμφωνα με τον ΔΣΑ θέμα νομιμότητας προκύπτει και από τη διαδικασία καταβολής από τους ενοικιαστές αλλά και από το αν η ΔΕΗ μπορεί μέσω των λογαριασμών της να εισπράτει νομίμως τέτοιους φόρους.

Ο ΔΣΑ προτείνει στους θιγόμενους προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας τηςν αναστολή στην καταβολή του τέλους, επικαλούμενοι, όταν έχουν τις προϋποθέσεις, ανεπανόρθωτη βλάβη και αδυναμία πληρωμής.ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item