Οι Πορτογάλοι τόλμησαν. Εμείς, πότε;

  Η πορτογαλική κυβέρνηση  παρουσίασε  σχέδιο μεταρρύθμισης της κεντρικής διοίκησης του κράτους, το οποίο προβλέπει την περικοπή...

 
Η πορτογαλική κυβέρνηση παρουσίασε σχέδιο μεταρρύθμισης της κεντρικής διοίκησης του κράτους, το οποίο προβλέπει την περικοπή 1.700 θέσεων ανώτατων διοικητικών στελεχών σε 137 δημόσια ιδρύματα. Το σχέδιο περιλαμβάνει και την συγχώνευση δημόσιων φορέων, με στόχο να μειωθεί κατά 38% το κράτος.
Ο αρμόδιος Πορτογάλος Υπουργός, δήλωσε ότι “Είναι επείγουσα ανάγκη να μειωθεί το κόστος και να γίνει το κράτος πιο αποτελεσματικό" για να "προσαρμοστεί το μέγεθος του κράτους στην οικονομική του ικανότητα"
Την ώρα που άλλες χώρες προχωρούν σε ριζικές αλλαγές του δημοσίου τομέα τους στην χώρα μας media, κομματάρχες και ψηφοθήρες πολιτικοί ακόμα συζητούν για το αν πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ή όχι, και πόσοι οργανισμοί πρέπει να καταργηθούν.
Ας πάρετε, επιτέλους, την απόφαση γιατί πλέον, όχι μόνο, δεν μπορούμε να αντέξουμε επιπλέον χαράτσια αλλά ούτε αυτό που μας έχουν ήδη επιβληθεί. Η κρίση επιβάλει ριζικές αλλαγές και όχι ημίμετρα!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item