Βενιζέλος: Επίθεση σε ΜΜΕ και αντιπολίτευση - Τι είπε για το χαράτσι στα ακίνητα - Αύριο πιθανότατα ανακοινώνονται νέα μέτρα!

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, τα ΜΜΕ και τα συνδικάτα εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την έκτακτη κυβερνη...
Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, τα ΜΜΕ και τα συνδικάτα εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη, ωστόσο δεν ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα παρά τις φήμες που οργίαζαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη, θα ανακοινωθούν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην τρόικα τη Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης και αφορούν στην εξειδίκευση των περικοπών στο δημόσιο και στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.
Τη Δευτέρα, μετά την τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνέλθει και πάλι η κυβερνητική επιτροπή και είναι πιθανό να έχουμε... νέες ανακοινώσεις με ουσιαστικό περιεχόμενο (δηλαδή νέα επώδυνα μέτρα).
"Οδυνηρή έκπληξη η στάση Σαμαρά"
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είχε ενημερώσει όλους τους αρχηγούς για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο δεν έδειξαν υπεύθυνη στάση.
Είπε, ότι τον εξέπληξε δυσάρεστα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με τις δηλώσεις του το μεσημέρι της Κυριακής στα πλαίσια της ΔΕΘ.
Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε υπευθυνότητα από όλους, καθώς η χώρα ζει δραματικές στιγμές.
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε τρεις στόχους για να σωθεί η χώρα:
1ον Να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011 και το 2012
2ον Να δημιουργήσουμε πρωτογενές πλεόνασμα
3ον Να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές
 
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι όλα τα μέτρα που θα προωθηθούν, έχουν ψηφιστεί στο Μεσοπρόθεσμο.
Απαντώντας σε ερώτηση για το χαράτσι στα ακίνητα αναγνώρισε ότι πρόκειται για σκληρό μέτρο, το οποίο αν δεν αποδώσει μπορεί να οδηγήσει σε νέα μέτρα.
"Το Δεν πληρώνω μπορεί να φέρει νέα μέτρα" είπε χαρακτηριστικά.

Στην αυριανή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί μετά την τηλεδιάσκεψη με την τρόικα παρέπεμψε ο υπουργός Οικονομικών, την εξειδίκευση των νέων μέτρων για τα οποία συνεδρίαζε σήμερα η ίδια επιτροπή χωρίς όμως να καταλήξει σε κάτι ανακοινώσιμο.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτίμησε να αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο για να επιτεθεί εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να κάνει καμία νύξη για τα νέα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και τα οποία φέρεται να περιλαμβάνουν νέα εισπρακτικά μέτρα καθώς και απολύσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών στο δημόσιο, ενώ υποστήριξε για άλλη μια φορά το χαράτσι που αφορά την επιβολή φόρου στα ακίνητα λέγοντας ότι είναι βαρύ αλλά δίκαιο και πως θα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα στις δημοσιονομικές ανάγκες του 2011.Αυτό που είπε σήμερα ο κ. Βενιζέλος ήταν ότι κατά την αυριανή τηλεδιάσκεψη τους με τους επικεφαλής της τρόικας θα εξειδικευτούν τα μέτρα που αποφασίστηκε να ληφθούν κατά τη σύσκεψη της διευρυμένης Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
"Αν θέλουμε να αποτραπεί η χρεοκοπία και να πάψει η χώρα να εκβιάζεται και να ταπεινώνεται, πρέπει να πάρουμε τρεις κρίσιμες αποφάσεις: Να εκπληρώσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα και να προχωρήσουμε αμέσως όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος, εξαπολύοντας ταυτόχρονα  επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι  ένοιωσε "οδυνηρή έκπληξη" με τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη, όταν,μάλιστα  είχε την ίδια ενημέρωση με εκείνη που είχε ο πρωθυπουργός για την κατάσταση."
"Καθετί που λέγεται έχει οδυνηρές συνέπειες για το εισόδημα του κάθε Έλληνα πολίτη...Εάν πιστεύει ο κ. Σαμαράς ότι μπορεί να πάει και να γοητεύσει τους συνομιλητές του, με τις προτάσεις του για μείωση της φορολογίας, νομίζω ότι δεν έχει καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει" υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Βενιζέλος ερωτηθείς για το εάν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα απάντησε ότι πρέπει να εφαρμοσθούν συγκεκριμένες πολιτικές όπως αυτές που περιλαμβάνονται στο "ψηφισμένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που είναι νόμος του κράτους και  που πρέπει να εξειδικευθούν και κάποια από αυτά πρέπει να επιταχυνθούν" προκειμένου όπως τόνισε να πάψει να εκβιάζεται η χώρα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε αργά το απόγευμα το ΑΠΕ-ΜΠΕ και κάνει λόγο για σημείωμα του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Ηλία Πεντάζου προς τους υπουργούς και τους γενικούς γραμματείς,στα νέα μέτρα που εξετάζονται μια μόλις εβδομάδα μετά το χαράτσι - σοκ στα ακίνητα περιλαμβάνονται:
- Η εξομοίωση του φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης. Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει συζητηθεί πολλές φορές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και το οποίο ενδεχομένως τώρα πια και υπό το βαρύ κλίμα για την Ελλάδα να αποφασισθεί.
- Το πάγωμα των συντάξεων μέχρι το 2015. Ταυτόχρονα γίνεται λόγος για μειώσεις στης συντάξεις που λαμβάνουν οι απόμαχοι του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.
-Τη μη ανανέωση συμβάσεων ορισμένου και αορίστου χρόνου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και άμεση επέκταση του "μηχανισμού" εφεδρείας. Ο αριθμός των εργαζομένων που θα πληγούν από το μέτρο της εφεδρείας εκτιμάται ότι μπορεί υπό προϋποθέσεις να ξεπεράσει και τους 50.000 δημόσιους υπαλλήλους.
- Κατάργηση ή συγχώνευση των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων. Στο παρελθόν η κυβέρνηση είχε κάνει μεταξύ άλλων λόγο για συγχώνευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων με τη Θέμις κατασκευαστική και τη ΔΕΠΑΝΟΜ (κατασκευή νοσοκομείων). Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Η. Μόσιαλο που είχε αναφερθεί στο θέμα την προηγούμενη εβδομάδα, τις προσεχείς ημέρες κατατίθεται στη Βουλή ρύθμιση για το κλείσιμο της ΕΤ-1.

ΠΗΓΗ : enet.gr και news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item