Ν. Αγγελαράς πρόεδρος του Ε' Τμήματος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου: Η Διαμαντοπούλου ήξερε για την έλλειψη χαρτιού για την τύπωση βιβλίων και όμως δεν έκανε τίποτα!

Ευθύνες στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου για τις ελλείψεις βιβλίων στα σχολεία, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρον...


Ευθύνες στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου για τις ελλείψεις βιβλίων στα σχολεία, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ρίχνουν οι δικαστές.
Σύμφωνα με τον Ν. Αγγελαρά, αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η υπουργός γνώριζε εγκαίρως για την αρνητική απόφαση σχετικά με την προμήθεια του χαρτιού, που οδήγησε σε σκηνές ντροπής, καθώς οι μαθητές προμηθεύονται φωτοτυπίες και τα βιβλία αναμένονται σε δύο μήνες.
Η Άννα Διαμαντοπούλου σε πρόσφατη συνέντευξή της, είχε επιρρίψει ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις ελλείψεις που έχουν παρουσιαστεί.
Ο κ. Αγγελαράς, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ε' Τμήματος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, το οποίο και εξέδωσε τη δεύτερη αρνητική απόφαση υποστήριξε ότι η Άννα Διαμαντοπούλου είχε ενημερωθεί γραπτώς και προφορικώς για την απόφαση και μάλιστα έγκαιρα.
"Ως δικαστής έχω καθήκον να υπακούω το Σύνταγμα και τους νόμους. Έχω, επίσης, καθήκον να σέβομαι και να διαφυλάττω ως μέλος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και το ιερό δημόσιο χρήμα, ιδίως αυτή την περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της. Τέλος, έχω καθήκον να διασφαλίζω το δημόσιο συμφέρον, το οποίο προεχόντως εξυπηρετείται με την τήρηση της αρχής της νομιμότητας. Αυτά εφαρμόσαμε οκτώ ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί και κρίναμε και αποφασίσαμε επανειλημμένα (Απρίλιος και Ιούνιος 2011) σε παραδεκτό χρόνο ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια "χάρτου λευκού εκτυπώσεων" του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων είναι παράνομος" υποστήριξε ο δικαστής, σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία".
Και πρόσθεσε ότι "η κρίση μας αυτή ανακοινώθηκε εγκαίρως στην υπουργό Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Αυτή είναι και η μόνη αδιάψευστη αλήθεια".
Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, εντόπισε παρατυπίες στην αξιολόγηση των προσφορών και ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή την υπουργό Παιδείας.


ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item