Ο κόσμος ζει μέσα στο σκοτάδι και η κυβέρνηση συνεχίζει τα ψέμματα...Όλα τα νέα μέτρα που υποτίθεται ότι αποφασίζουν αυτή τη στιγμή έχουν ΗΔΗ ψηφιστεί!!!

Στις 29/06/2011 η Ελληνική βουλή ψήφιζε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, με 155 βουλευτές (154 του ΠΑΣΟΚ και την νυν ανεξάρτητη βουλευτή Έλσα...


Στις 29/06/2011 η Ελληνική βουλή ψήφιζε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, με 155 βουλευτές (154 του ΠΑΣΟΚ και την νυν ανεξάρτητη βουλευτή Έλσα Παπαδημητρίου) να λένε το «πολυπόθητο» για την κυβέρνηση και την τρόικα «ναι».

Από το Σάββατο, άρχισαν οι συζητήσεις για τα νέα μέτρα - φωτιά που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2011. Μάλιστα κυκλοφόρησε και το email με τα 15 μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων Τρόικα – Βενιζέλου.


Όντως τα μέτρα είναι πολύ σκληρά. Μόνο που δεν είναι νέα!Έχουν ψηφιστεί και ορίζονται ξεκάθαρα στο περίφημο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Εξόντωσης της Ελλάδας που καλείται σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων χρόνων να μειώσει το έλλειμμα της από το 15,4% το 2009 (αν όντως ήταν τόσο μεγάλο) στο 5,7% το 2012, για να προσαρμοστεί στα αυθαίρετα πλέον δημοσιονομικά όρια που όρισε η συνθήκη του Μάαστριχ το 1992.

Διαβάζουμε ότι η τρόικα ζητά 100.000 απολύσεις στον Δημόσιο τομέα. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ορίζει ξεκάθαρα ότι οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν στο Δημόσιο τομέα από 727.440 το 2010 σε 577.042 το 2015.

Επίσης για τις περικοπές των μισθών του Δημοσίων υπαλλήλων αναφέρει ότι οι μειώσεις στο μέσο ετήσιο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων φέτος θα αγγίξουν τα 1.142 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε έναν μέσο μισθό, ενώ το 2015 θα «σκαρφαλώσει» στα 3.804 ευρώ.

Παράλληλα, το Μεσοπρόθεσμο θα αυξήσει τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας από 37,5 σε 40 ώρες, ενώ θα περικοπούν δεκάδες επιδόματα.

Επίσης το Μεσοπρόθεσμο ορίζει ότι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου κράτους, που είτε θα συγχωνευθούν είτε θα καταργηθούν, θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.Συγκεκριμένα, οι μηνιαίες απολαβές τους θα μειωθούν κατά 40% (σσ δηλαδή, αν έπαιρναν 1.000 ευρώ μηνιαίως, θα πέσουν στα 600 ευρώ), ενώ δεν θα δικαιούνται δώρων κι επιδομάτων (σσ δηλαδή θα πληρώνονται 12 μισθούς κι όχι 14) (άρθρο 37, παράγραφος 7).
Αν ψάξουμε το Μεσοπρόθεσμο θα διαπιστώσουμε ότι όλα αυτά τα μέτρα που συζητούνται τώρα, προβλέπονται ρητά.
Ακόμα και όλα αυτά τα μέτρα να εφαρμοστούν, το ΥΠΟΙΚ δεν θα καταφέρει να βάλει σε τάξη την οικονομία και το χρέος μας θα παραμείνει μη βιώσιμο, γιατί ποντάρει ξανά και ξανά στην ίδια αποτυχημένη στρατηγική.
Άραγε θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντήσει η Κομισιόν (και ο κ. Βενιζέλος) αν η χώρα θα καταφέρει με το χαράτσι στα ακίνητα και τα συμπιεσμένα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου να ρίξει το έλλειμμα στο 7,6% για το 2011. Γιατί η ίδια σε πρόσφατη εκτίμηση της κάνει λόγο για έλλειμμα στο 9,5% το 2011 και 9,3% το 2012! Απλά τα μέτρα δεν τελειώνουν ποτέ στο «φαύλο κύκλο» της ελληνικής οικονομίας…
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ίδια η Κομισιόν, με δηλώσεις του εκπροσώπους της σήμερα, αναφέρει ότι ζητά από την Ελλάδα να εφαρμόσει αυτά που συμφώνησε και όχι νέα μέτρα..
Και για του λόγου το αληθές, για ρίξτε μια ματιά στο Μεσοπρόθεσμο να δείτε τι έχει συμφωνηθεί και ψηφιστεί:

pdf


ΠΗΓΗ : newscode.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item