Τι είπατε;;; Δημόσιο;;; Δεν νομίζω Τάκη!

100.000 ακόμα απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων - που ζητεί η τρόικα πέραν των 150.000, οι οποίες θα προκύψουν κυρίως λόγω συνταξιοδ...


100.000 ακόμα απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων - που ζητεί η τρόικα πέραν των 150.000, οι οποίες θα προκύψουν κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων και περιορισμού των προσλήψεων- πρόκειται να καθορίσει τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση.
Στο στόχαστρο μπαίνουν άμεσα, εκτός από τους απασχολούμενους σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, οι εργαζόμενοι στις 1.500 δημοτικές επιχειρήσεις και τα 5.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι 54.000 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και οι 37.000 συμβασιούχοι.
Συνολικά η διαδικασία αυτή θα επηρεάσει, όπως προβλέπει και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, 1.500 δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς στους οποίους απασχολούνται περίπου 200.000 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 20.000 θα τεθούν σε εφεδρεία.

Το κύμα των νέων περικοπών θα πλήξει και τους συμβασιούχους, με επικρατέστερο σενάριο την περαιτέρω μείωση κατά 50% του αριθμού τους και για το 2012, αντί του 10% που αρχικώς είχε οριστεί.
Αυτό σημαίνει ότι 18.500 υπάλληλοι ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου θα δουν την πόρτα της εξόδου.
Μετά τη μείωση των δημοτικών επιχειρήσεων από 6.000 σε 1.500 λόγω Καλλικράτη, προβλεπόταν πως οι εργαζόμενοι σε αυτές (οι 12.000 από τους 16.000 απασχολούνται ως αορίστου χρόνου) είτε θα παρέμεναν στα νέα σχήματα είτε θα μεταφέρονταν στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων.
Με τα νέα δεδομένα ανοίγει ωστόσο παράθυρο για ένταξη της πλειονότητας αυτών σε καθεστώς εφεδρείας μέσω της άμεσης κατάργησης των προσωποπαγών θέσεων, στις οποίες ως επί το πλείστον υπηρετούν.
Αλλά και στον στενό δημόσιο τομέα, επισφαλής θεωρείται η θέση σε πρώτη φάση των υπαλλήλων που μεταφέρθηκαν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως έγινε με τις μετατάξεις προσωπικού από τον ΟΣΕ και την ΕΘΕΛ.


Όπως λοιπόν πολύ σωστά καταλαβαίνετε και εσείς, ετοιμαζόμαστε για έναν "καυτό" χειμώνα και ο Θεός βοηθός με αυτούς που έχουμε μπλέξει!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item