Στάσεις εργασίας αύριο Πέμπτη στο Δημόσιο και συγχρόνως απεργία των ΜΜΜ και των ταξί. Ένα χάος η πρωτεύουσα!

Το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει τρίωρη παναττική στάση εργασίας για όλο το Δημόσιο, από τις 12:30 μέχρι και τη λήξη ωραρίου...

Το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει τρίωρη παναττική στάση εργασίας για όλο το Δημόσιο, από τις 12:30 μέχρι και τη λήξη ωραρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην Παιδεία, αλλά και για να διευκολύνει τη συμμετοχή των εργαζομένων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 13:00 στα Προπύλαια.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της κατά των απολύσεων, της εφεδρείας και των νέων φόρων, με μια τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:30 μέχρι τις 15:30.

Στις 12.30 θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη και από εκεί θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Στις 13:00 θα ενωθούν με την ΑΔΕΔΥ, τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους μαθητές στα Προπύλαια, για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προετοιμάζει και αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου.Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς θα μείνει αύριο η Αττική μετά την απόφαση των σωματείων για 24ωρη απεργία. Πρόκειται για την πρώτη κοινή ολοήμερη κινητοποίηση στις συγκοινωνίες, η οποία αναμένεται να προκαλέσει πρωτοφανές κυκλοφοριακό έμφραγμα στο Λεκανοπέδιο.

Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει κοινή γραμμή με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς. Τα ταξί σε όλη τη χώρα θα ακινητοποιηθούν από τις 5 το πρωί της Πέμπτης έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής.

Μάλιστα, το σωματείο εργαζομένων στη λειτουργία του Μετρό (ΣΕΛΜΑ) έχει ήδη αποφασίσει 24ωρες κυλιόμενες απεργίες, κάτι για το οποίο θα πάρουν θέση τα άλλα σωματεία τη Δευτέρα.
Οι εργαζόμενοι σε σταθερές και οδικές συγκοινωνίες (Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός, λεωφορεία και τρόλεϊ) αντιδρούν στο ενδεχόμενο της εργασιακής εφεδρείας, που αν εφαρμοστεί με το ποσοστό του 10% θα σημάνει την έξοδο για 1.200 άτομα. Τονίζουν δε ότι ήδη λόγω μετατάξεων και συνταξιοδοτήσεων το συγκοινωνιακό έργο δεν εκτελείται επαρκώς, πολλώ δε μάλλον εάν η κυβέρνηση θέσει τόσους εργαζόμενους εκτός μέσω εφεδρείας ή απολύσεων.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item