Τρόικα: Πάρτε τα μέτρα που έχουμε συμφωνήσει και αφήστε το παιχνίδι "άλλα λέω δημόσια και άλλα στις επαφές μαζί σας"

Όταν τη νύχτα της Πέμπτης 01/09 η τρόϊκα εγκατέλειπε άρον άρον από την Ελλάδα είχε έναν πολύ καλό λόγο. Για ακόμα μια φορά η ελληνι...


Όταν τη νύχτα της Πέμπτης 01/09 η τρόϊκα εγκατέλειπε άρον άρον από την Ελλάδα είχε έναν πολύ καλό λόγο. Για ακόμα μια φορά η ελληνική κυβέρνηση συνέχιζε να παίζει το παιχνίδι "άλλα λέω δημόσια και άλλα στις επαφές μαζί σας".

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελευταία συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι ελεγκτές τον ρώτησαν ποιος είναι ο προγραμματισμός για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο.

Εκείνος λοιπόν φέρεται να τους απάντησε οτι υπολογίζει να βγούν σε εργασιακή εφεδρεία 7.000 με 8.000. Τότε σε έντονο ύφος οι ελεγκτές του απάντησαν: "Αυτό να το ξεχάσετε! Θα φύγουν τουλάχιστον 50.000!"Αυτό, απ' ότι φαίνεται ήταν και ένα από τα θέματα - αγκάθια που οδήγησαν την τρόϊκα να φύγει από την Ελλάδα και να αφήσει εντέχνως να διερρεύσει οτι η ελληνική κυβέρνηση είναι ανακόλουθη.

Την επόμενη ημέρα όλοι θυμούνται την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Βενιζέλος όπου διέψευδε κατηγορηματικά οτι υπήρξε διαφωνία με την τρόϊκα 
λέγοντας μάλιστα οτι ολοκληρώθηκε, όπως προβλεπόταν εξ αρχής ο πρώτος κύκλος των συναντήσεων και σ΄ένα δεκαήμερο θα ξεκινήσει ο επόμενος. "Έληξε πολύ φιλικά και δημιουργικά" δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.


Από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα, κανείς δεν έχει πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το τι ακριβώς περιμένει εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα και δεν ξέρουν στην κυριολεξία τι τους ξημερώνει.

Ο γ.γ. της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος, είχε αποκαλύψει οτι σε πρώτη φάση 12.000 άνθρωποι θα μπούν άμεσα σε εφεδρεία στον στενό δημόσιο τομέα, ενώ για τον ευρυτερο δημόσιο τομέα ανέβαζε τον αριθμό στις 200.000!

To πάζλ συμπληρώνεται με την σημερινή αποκάλυψη της Wall Street Journal σύμφωνα με την οποία έλληνας υπουργός αποκαλύπτει ΑΝΩΝΥΜΑ πως πάμε σε απολύσεις χωρίς προηγούμενο στο Δημόσιο για να πάρουμε την επόμενη δόση
Ο ίδιος πολιτικός πιστεύει πως θα πάρουμε την δόση γιατί η κυβέρνηση θα συρθεί παραδομένη στις διαπραγματεύσεις.Πληροφορίες από newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item