Βενιζέλος: Δεν ζητήσαμε καινούργιο δάνειο - Φήμες τα περί εμπλοκής των διαπραγματεύσεων - Η ύφεση ο μεγάλος αντίπαλος

"Δε ζητάμε περισσότερα δανεικά. Το πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε είναι αυτό που συμφωνήθηκε στις 21 Ιουλίου. Δε ζητάμε περαιτέ...
"Δε ζητάμε περισσότερα δανεικά. Το πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε είναι αυτό που συμφωνήθηκε στις 21 Ιουλίου. Δε ζητάμε περαιτέρω ενίσχυση", ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών.
"Οι συζητήσεις που έγιναν με την Τρόικα και τη δική μου συμμετοχή και των άλλων στελεχών του  υπουργείου, έγιναν σε πολύ φιλικό κλίμα. Αυτά που ακούγονται για εμπλοκή των διαπραγματεύσεων, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Απλώς ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων",  δήλωσε.
"Δεν υπήρξε αλλαγή στο πρόγραμμα. Είχαμε συμφωνήσει να κλείσει ο κύκλος αυτός και να επαναληφθεί σε δέκα ημέρες", ξεκαθάρισε.
"Εκτιμώ βαθύτατα τη συνδρομή των στελεχών της Τρόικας, τις παρατηρήσεις  και τις επισημάνσεις τους. Είναι σημαντικό να έχουμε τέτοια υψηλού επιπέδου βοήθεια. Χωρίς τη βοήθεια του ΔΝΤ και των εταίρων μας στην Ευρωζώνη, δε θα μπορούσαμε να βγούμε από το μάτι του κυκλώνα, από το σκληρό πυρήνα της κρίσης".
Η ύφεση ο μεγάλος "αντίπαλος"
"Το μεγάλο θέμα που μας απασχόλησε, είναι η ύφεση. Όπως έχω πει, η ύφεση είναι προφανές ότι θα είναι βαθύτερη και από αυτήν που είχαν προβλέψει το Μάιο του 2010 οι εταίροι μας. Κινούμαστε πολύ κοντά στο 5% και αυτό οδηγεί σε αναπροσαρμογή μεταξύ άλλων και των δημοσιονομικών στόχων, γεγονός που απαιτεί πολύ μεγάλη επεξεργασία", υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε:
"Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να προωθηθούν και θα προωθηθούν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές της χώρας και της οικονομίας, που θα καλύψουν το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, που κινείται στο 10 και κάτι τοις εκατό".
"Η εργασιακή εφεδρεία θα επεκταθεί και στη γενική κυβέρνηση"
"Μιλάμε για δημόσιες επιχειρήσεις, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ορισμένα μικρά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, δεν μιλάμε μόνο για τους φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται", σημείωσε, καθώς "δεν μπορούν να υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν καλύπτουν πραγματικές ανάγκες".
"Όσοι εργαζόμενοι δεν καλύπτουν οργανικές ανάγκες θα τοποθετούνται σε εργασιακή εφεδρεία", ανέφερε και είπε ότι η τρόικα δεν έθεσε θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, καθώς και ότι "η εργασιακή εφεδρεία θα επεκταθεί και στη γενική κυβέρνηση".
Ακόμη, ξεκαθάρισε πως ό,τι προβλέπει ο πρώτος εφαρμοστικός νόμος για την εργασιακή εφεδρεία, θα εφαρμοστεί.

ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item