Ρε που φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε την τρόικα να έρθει στην Ελλάδα...Αύριο αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η τρόικα αποφάσισε να επαναλάβει την αποστολή της στην Ελλάδα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συ...«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η τρόικα αποφάσισε να επαναλάβει την αποστολή της στην Ελλάδα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.

Η απόφαση για την επιστροφή της τρόικας, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο ελήφθη έπειτα από τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Τα μέτρα αυτά αποτελούν για την Κομισιόν «σημαντικό βήμα για την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων του 2012 και την επιστροφή των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας σε βιώσιμο δρόμο».

Ανέφερε επίσης ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει άλλη μια φορά μέσα στον Οκτώβριο προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας και να εξετασθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων, υπό την προϋπόθεση ότι η αξιολόγηση της τρόϊκας θα είναι θετική. Μια παρόμοια εξέλιξη θα διασφαλίσει στις ελληνικές αρχές την εξυπηρέτηση των δανειακών τους αναγκών, ανέφερε ο Αμαντέου Αλταφάζ.

Η έκτακτη συνεδρίαση ευρωζώνης θα διεξαχθεί μετά την προγραμματισμένη μηνιαία συνεδρίαση του Eurogroup στις 3 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο. Στην ατζέντα αυτής της συνεδρίασης δε θα βρίσκεται η εκταμίευση της νέας δόσης προς την Ελλάδα. 

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item