Κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη και έκσταση στα υγρά απόβλητα της Αθήνας!

Ναρκωτικές ουσίες ανιχνεύτηκαν στα υγρά απόβλητα της πρωτεύουσας που φτάνουν... στις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού στην Ψυττάλεια....

Κοκαΐνη, ηρωίνη, έκσταση στα απόβλητα της Ψυτάλλειας
Ναρκωτικές ουσίες ανιχνεύτηκαν στα υγρά απόβλητα της πρωτεύουσας που φτάνουν...
στις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού στην Ψυττάλεια.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρουσίασαν σε συνέδριο στη Ρόδο ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, καθηγητής Θεμιστοκλής Λέκκας, με τον επίκουρο καθηγητή, Κ. Θωμαΐδη, «Στα υγρά απόβλητα που φθάνουν στην Ψυττάλεια ανιχνεύθηκαν μεταξύ άλλων ναρκωτικές και ψυχότροπες ουσίες.

Οι συγκεντρώσεις των πιο γνωστών ουσιών είναι σημαντικές», ανέφερε ο κ. Λέκκας. Βάσει των συγκεντρώσεων αυτών υπολογίσθηκαν οι ημερήσιες χρήσεις της κοκαΐνης (500 έως 600 gr), ηρωίνης (1 Kg), καννάβεως (2 Kg) και ουσίας έκστασις (10 έως 20 gr) στην περιοχή που καλύπτει το αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Οι συγκεντρώσεις της κοκαΐνης και της ουσίας έκστασης παρουσιάζουν αύξηση το Σαββατοκύριακο, ενώ η ηρωίνη και η κάνναβη έχουν σταθερή χρήση όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Η έρευνα αυτή στοχεύει τόσο στην ακριβή γνώση της ποιότητας των υγρών αποβλήτων όσο και κυρίως στον προσδιορισμό των μεθόδων (τριτοβάθμια επεξεργασία) που καταστρέφουν αυτές τις ουσίες για να καταστεί δυνατή η επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού.

Το ζήτημα των αναδυόμενων ρύπων απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα και ειδικότερα στις χώρες εκείνες που εφαρμόζουν την επαναχρησιμοποίηση και σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα προορίζεται και για ανθρώπινη χρήση.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item