Μετά την τεράστια καταστροφή στη Φουκοσίμα τώρα σειρά παίρνει και η Ευρώπη με έκρηξη σε πυρηνικό σταθμό της Γαλλίας

Οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται κυρίως για στρατιωτικούς σκοπούς, για την ανακύκλωση πλουτωνίου από πυρηνικά όπλα.  Όλα ξεκίνησαν...


Έκρηξη σε πυρηνικό σταθμό της Γαλλίας

Οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται κυρίως για στρατιωτικούς σκοπούς, για την ανακύκλωση πλουτωνίου από πυρηνικά όπλα. 

Όλα ξεκίνησαν όταν σε φούρνο ανακύκλωσης πυρηνικών αποβλήτων ξέσπασε φωτιά. Από την έκρηξη που ακολούθησε απανθρακώθηκε ένας άνθρωπος, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν. Ο ένας από τους τραυματίες, που βρίσκεται στην πιο σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μονπελιέ, που είναι κοντά.  


Η έκρηξη σημειώθηκε στις 11:45 (ώρα Γαλλίας) και άμεσα εκφράστηκαν φόβοι για διαρροή πυρηνικής ενέργειας. Η πρώτη αντίδραση των υπευθύνων ήταν πως δεν υπήρξε άμεση διαρροή, αλλά δεν απέκλεισαν τίποτα. Για την ώρα, όμως, γίνονται μετρήσεις γύρω από το εργοστάσιο ώστε να δημιουργηθεί, αν χρειαστεί, ευρύτερη περίμετρος ασφαλείας. 

Το πυρηνικό εργοστάσιο του Μαρκούλ βρίσκεται στην περιοχή Γκαρ, κοντά στην πόλη Νιμ και χρησιμοποιείται κυρίως για στρατιωτικούς σκοπούς. Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο στη Γαλλία όπου ξεκίνησαν πυρηνικές εφαρμογές, το 1958.
   
ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item