"Χειρόφρενο" στα Μέσα Μεταφοράς, κομφούζιο στους δρόμους

Πλήρως ακινητοποιημένα παραμένουν από το πρωί το Μετρό, ο Ηλεκτρικός, το τραμ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, λόγω της νέας 24ωρης...
Πλήρως ακινητοποιημένα παραμένουν από το πρωί το Μετρό, ο Ηλεκτρικός, το τραμ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν τα σωματεία των εργαζομένων στην εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ), διαμαρτυρόμενοι για την εργασιακή εφεδρεία.
Από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα δε θα κινηθούν τα αστικά λεωφορεία και από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα δεν θα κινηθούν τα τρόλεϊ.
Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ προχωρούν σε στάσεις εργασίας για να αποφασίσουν, σε γενικές συνελεύσεις, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, ενώ οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς προσανατολίζονται σε συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και αύριο.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στην ΣΤΑΣΥ σημειώνουν ότι "τυχόν επιμονή στην εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας είναι τουλάχιστον άδικη, βιαστική και ατεκμηρίωτη και θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην εμφάνιση λειτουργικών προβλημάτων".
Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία θα κληθεί να αποφασίσει πρόταση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη και την Παρασκευή, ωστόσο, το Συνδικάτο ΟΑΣΑ προειδοποιεί ότι εάν στη λίστα της εφεδρείας υπάρχει έστω κι ένας εργαζόμενος των αστικών συγκοινωνιών, τότε η κινητοποιήσεις θα λάβουν μορφή 48ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη.
Αυξημένη κίνηση αυτή τη στιγμή:
*Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (είσοδος - από Αντιγόνης έως Πλ. Καραϊσκάκη)
*Αθηνών-Λαμίας (Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη - έξοδος)
*Λ. Κηφισού (από παραλιακή έως Αθηνών -άνοδος) - Από λαχαναγορά έως Αθηνών
*Αλεξάνδρας (ρεύμα προς Κηφισίας)
*Μεσογείων (ρεύμα προς Αθήνα)
*Λ. Κηφισίας (κάθοδος - από ΟΤΕ έως Λ. Αλεξάνδρας)
*Βασ. Σοφίας (άνοδος και κάθοδος)
*Βασ. Κωνσταντίνου (άνοδος)
*Λ. Συγγρού (άνοδος - από Δαβάκη έως Λ. Αμαλίας)
*Βασ. Αμαλίας (ρεύμα προς Σύνταγμα)
*Πειραιώς (από Ιερά Οδό έως Ομόνοια)
*Λιμάνι Πειραιά (περιμετρικά του λιμανιού)
*Λ. Ποσειδώνος (Πηγαδάκια έως Αλίμου - ρεύμα προς Πειραιά)
*Καλλιρρόης
Πατήστε εδώ για να δείτε σε LIVE ρυθμούς την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item