Αλμούνια: Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να διαλυθεί !

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αρχίσει να διαλύεται πολιτικά, αν οι χώρες της Ευρωζώνης δεν δεσμευθούν για περισσότερη ενοποίηση, δήλωσ...


Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αρχίσει να διαλύεται πολιτικά, αν οι χώρες της Ευρωζώνης δεν δεσμευθούν για περισσότερη ενοποίηση, δήλωσε ο επίτροπος της ΕΕ για θέματα ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

"Αν υλοποιηθούν οι κίνδυνοι που επιτίθενται τώρα στην Ευρωζώνη, δεν θα είναι μόνο μία πολύ αρνητική οικονομική κατάσταση, θα έχει και πολιτικές συνέπειες για την Ευρώπη, δήλωσε ο Ισπανός επίτροπος σε συνέδριο στο Άλπμπαχ της Αυστρία, προσθέτοντας: "Δεν μπορώ να φαντασθώ πώς η ΕΕ θα παραμείνει όσο ενοποιημένη είναι σήμερα, χωρίς περαιτέρω ενοποίηση στο επίπεδο του κοινού νομίσματος".

Ο κ. Αλμούνια σημείωσε ότι περιμένει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συμφωνήσουν τις επόμενες εβδομάδες νέους κανόνες διακυβέρνησης της Ευρωζώνης, οι οποίοι προβλέπουν πολύ στενότερο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής και αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες. 

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item