Δεν συμφώνησαν για τα νέα μέτρα...Αποχώρησε η τρόικα!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε πρώτη η ηλεκτρονική σελίδα του Βήματος στη μία το πρωί της Παρασκευής, οι δύο πλευρές δεν συ...


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε πρώτη η ηλεκτρονική σελίδα του Βήματος στη μία το πρωί της Παρασκευής, οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν για τον τρόπο κάλυψης δημοσιονομικής απόκλισης κάτω από 1% του ΑΕΠ καθώς η τρόικα ζητεί νέα μέτρα, κάτι που απορρίπτει η κυβέρνηση, η οποία προτείνει διάφορες διορθωτικές κινήσεις για να περιορίσουν τις δαπάνες.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, τον ενημέρωσε για τις απαιτήσεις της τρόικας και σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ήταν να δοθεί αρνητική απάντηση.
Κατόπιν τούτου τα στελέχη της τρόικας δήλωσαν ότι αντιλαμβάνονται τις ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα και ότι πλέον η απόφαση περνάει σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και αρχηγών κρατών της ΕΕ.
Παράγοντες που παρακολουθούν τις εξελίξεις εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή το πιθανότερο να οδηγήσει σε διακοπή της αξιολόγησης και αποχώρηση του κλιμακίου της τρόικας από την Αθήνα την Παρασκευή με σκοπό να επανέλθει μετά τη λήψη αποφάσεων σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το σχέδιο που υπάρχει είναι να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα μετά από τουλάχιστον δέκα ημέρες αφού υπάρξει επεξεργασία σε τεχνικό επίπεδο (παράλληλα βέβαια με τις πολιτικές αποφάσεις) για την εξέρευση μιάς κοινά αποδεκτής λύσης που θα φέρει σε συμφωνία τα δύο μέρη.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item