Μπεγλίτης: Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αύξηση της θητείας - Υποχρεωτική η στράτευση μετά την λήψη του πρώτου πτυχίου

Προαναγγέλλοντας τις αλλαγές στο μέτωπο της θητείας, ο κ. Μπεγλίτης αποκάλυψε ότι «μετά το πρώτο πτυχίο θα πρέπει να πηγαίνουν τα παιδ...

Προαναγγέλλοντας τις αλλαγές στο μέτωπο της θητείας, ο κ. Μπεγλίτης αποκάλυψε ότι «μετά το πρώτο πτυχίο θα πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά να εκπληρώσουν την στρατιωτική τους θητεία». 

Κατηγορηματικά απέρριψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης το ενδεχόμενο να καθιερωθεί η υποχρεωτική στράτευση των Ελλήνων στα 19, δηλαδή αμέσως μετά το λύκειο. 

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Vima FM, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι το καθεστώς των αναβολών από την στράτευση θα αλλάξει. «Και πρέπει να αλλάξει ριζικά για να αποκατασταθεί ένα καθεστώς ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης» υποστήριξε ο κ. Μπεγλίτης εξηγώντας ότι «με διάφορα προσχήματα, πάρα πολλοί, παίρνουν τις αναβολές και τελικά χάνονται κάπου ανάμεσα σε μεταπτυχιακά, διδακτορικά, στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα. Έχουμε μεγάλη αιμορραγία. Τα ποσοστά πρέπει να μας κινητοποιήσουν. Και εγώ επειδή δεν κρύβω τα λόγια μου, έχω κινητοποιηθεί, έχω ζητήσει εισηγήσεις και μελέτες, τις έχω όλες στο γραφείο και τις μελετώ έτσι ώστε να ληφθούν οι πιο κατάλληλες και οι πιο αποτελεσματικές αποφάσεις».

Η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου αποφασίζει να αυστηροποιήσει τα κριτήρια για τις αναβολές, είτε λόγω σπουδών, είτε λόγω υγείας.


ΠΗΓΗ : protothema.gr


Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item