Νομίζατε πως ο στρατός θα ξεφύγει από τα αδηφάγα ζώα;;; Μάλλον όχι!

Οι ΕΠΟΠ στην εφεδρεία και η θητεία στα ύψη είναι το σενάριο που κυοφορείται στους κύκλους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τις τελευταίε...


Οι ΕΠΟΠ στην εφεδρεία και η θητεία στα ύψη είναι το σενάριο που κυοφορείται στους κύκλους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τις τελευταίες ημέρες. Αυτό διότι και ο αριθμός των εθελοντών οπλιτών που δεν έχουν μονιμοποιηθεί είναι μεγάλος, τείνει στις 18.000, και δεν αποτελούν μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις δηλώσεις του νυν υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου.
Η πληροφόρηση αυτή έχει παγώσει τις Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς οι επαγγελματίες οπλίτες είναι σε θέσεις που δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν από φαντάρους. Για παράδειγμα, έχουν ειδικότητες οδηγών αρμάτων, υποστήριξης αεροσκαφών, ακόμα και πληρώματος φρεγατών που όσο και να εκπαιδευτεί ένας στρατιώτης δεν μπορεί να αποδώσει, καθώς χρειάζεται πολύχρονη εμπειρία στους τομείς αυτούς. Ενας ακόμα παράγοντας που κάνει τους αξιωματικούς να ανησυχούν είναι ότι θα μειωθεί δραματικά η ποιοτική και ποσοτική επάνδρωση των μονάδων, οι οποίες είναι ήδη είναι σε κακό χάλι, καθώς δεν έχουν γίνει οι προβλεπόμενες προσλήψεις ΕΠΟΠ, όπως ήταν προγραμματισμένες.
Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας το ενδεχόμενο της... απόλυσης των ΕΠΟΠ έλεγαν ότι ο αριθμός τους και το νομικό πλαίσιο που τους διέπει -δηλαδή ότι απλώς δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους- είναι δελεαστική λύση για την κυβέρνηση καθώς μπορεί να καταγράψει «απολύσεις από τον στενό δημόσιο τομέα» χωρίς κανένα κόστος.
Αναταραχή όμως προκάλεσαν ακόμα δύο θέματα, αυτή τη φορά στους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα στους ανώτερους και ανώτατους βαθμούς. Το πρώτο θέμα είναι η σύνταξη και το ενδεχόμενο να αλλάξει το καθεστώς και να μην μπορούν να βγουν πριν από τα 55, παρά το γεγονός ότι τα έχουν συμπληρώσει. Πρέπει να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός ανωτέρων και σχεδόν όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί μπορούν να βγουν στη σύνταξη όποια στιγμή θέλουν, καθώς έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια.
Το δεύτερο θέμα που απασχολούσε χθες τους αξιωματικούς είναι τα νέα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας που άρχισαν να διανέμονται χθες και στα οποία όλοι οι αξιωματικοί από τον μικρότερο μέχρι και τον μεγαλύτερο βλέπουν μειώσεις στις αποδοχές τους από 100 μέχρι και 500 ευρώ.


ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item