Μέτρα και άλλα μέτρα και άλλα μέτρα και... και...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει πως αποφασίστηκε φέτος μόνο να μπουν σε εφεδρεία 30.000 δημόσιοι υπάλληλο...


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει πως αποφασίστηκε φέτος μόνο να μπουν σε εφεδρεία 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι εκ των οποίων υπολογίζεται ότι το 20% θα απολυθεί.

Έρχεται μείωση 20% στις κύριες συντάξεις πάνω από 1.200 ευρώ μεικτά
Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και ωσότου αυτοί φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.
Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στο MEGA, προανήγγειλε μειώσεις στο Εφάπαξ στα ελλειμματικά ταμεία και μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις ανάλογα με το κάθε ταμείο.
*Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό. Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.
*Άμεση εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου σε όλο το δημόσιο τομέα
*Το αφορολόγητο πέφτει στις 5.000 ευρώ
*Στην κυβερνητική επιτροπή αποφασίστηκε επίσης ότι το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο θα είναι εναίο, για το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων.

Επίσης εξισώνεται ο φόρος πετρελαίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012, σύμφωνα με πληροφορίες. Πέρα από όλα τα αυτά τα νέα μέτρα, η κυβέρνηση αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα, καθώς αναμένεται να αναθεωρηθεί το μεσοπρόθεσμο.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item