Και ο μα...ας ο Έλληνας συνεχίζει να πληρώνει. Οι μεγαλοιδιοκτήτες και οι κατασκευαστικές εταιρείες που νοικιάζουν στο Δημόσιο δεν θα πληρώσουν το νέο τέλος ακινήτων!

Ποιος είναι ο λόγος αυτής της πρωτοφανούς διάκρισης; Το ειδικό τέλος όπως έχει ανακοινωθεί θα χρεωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Όμω...


Ποιος είναι ο λόγος αυτής της πρωτοφανούς διάκρισης;

Το ειδικό τέλος όπως έχει ανακοινωθεί θα χρεωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Όμως οι λογαριασμοί του Δημοσίου εξαιρούνται από το τέλος.

Συνεπώς θα γλιτώσουν όσοι νοικιάζουν τα κτίρια τους στο Δημόσιο γιατί τα συμβόλαια της Δ.Ε.Η σε αυτά τα κτίρια είναι καταχωρημένα στο ελληνικό δημόσιο.

Και όπως όλοι γνωρίζουμε το Δημόσιο δεν νοικιάζει μικρούς χώρους αλλά ολόκληρα κτίρια.

Και έτσι φτάνουμε στο απόλυτο παράλογο να πληρώνει χαράτσι ο μικροιδιοκτήτης και αυτός που νοικιάζει ολόκληρο κτίριο να μην πληρώνει ΤΙΠΟΤΑ.
Oι απαλλαγές
Απαλλαγές που προβλέπει ο ν. 2130/1993 (άρθ. 24, παρ. 7) από το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) των ακινήτων οι πάσης φύσεως ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες ακινήτων που ανήκουν:
* Στο Ελληνικό Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ και στις δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις.
* Στους Ναούς, στις Ιερές Μονές, στο Ιερό Κοινό του Πανάγιου Τάφου, στην Ιερά Μονή του Όρους Σινά, στο Άγιο Όρος, στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και στα Θρησκευτικά γενικά ιδρύματα.
* Στα αναγνωρισμένα ξένα θρησκευτικά δόγματα, που τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την άσκηση δημόσιας λατρείας και την διεξαγωγή υπηρεσιών θρησκευτικής φύσεως.
* Στα φιλανθρωπικά ιδρύματα δημόσιου χαρακτήρα.
* Στα ημεδαπά νομικά πρόσωπα που υπάρχουν ή θα συσταθούν και δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα, καθώς και οι περιουσίες του άρθρου 96 του α.ν. 2039/1939 (ΦΕΚ 455 Α`) «Περί τροποποιήσεως, συμπληρώσεως και κωδικοποιήσεως των εις το Κράτος και υπέρ κοινωφελών σκοπών καταλειπομένων κληρονομιών, κληροδοσιών και δωρεών», εφόσον επιδιώκονται από αυτά αποδεδειγμένα σκοποί εθνωφελείς ή θρησκευτικοί ή σε ευρύτερο κύκλο φιλανθρωπικοί ή εκπαιδευτικοί ή καλλιτεχνικοί ή κοινωφελείς ή εκκλησιαστικοί, καθώς και ξένα που επιδιώκουν τους ίδιους σκοπούς, με τον όρο της αμοιβαιότητας.
* Στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, ενώσεις, ομοσπονδίες που έχουν νόμιμα αναγνωρισθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως γήπεδα ή χώροι αθλητικών εγκαταστάσεως για την πραγματοποίηση των αθλητικών τους σκοπών.
* Στα ξένα κράτη όταν αυτά χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση πρεσβειών και προξενείων αυτών με τον όρο της αμοιβαιότητας.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item