Γερμανική εταιρεία συμβούλων σχεδίασε πρόγραμμα ξεπουλήματος και μαζικών ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας. Το θέμα είναι: Εμείς θα τους αφήσουμε;;;

Όπως βλέπετε λοιπόν το τελευταίο μέρος του σχεδίου παίρνει σάρκα και οστά με τις ευλογίες του...Παπανδρέου! Τον δασκάλεψαν, τον προ...


Όπως βλέπετε λοιπόν το τελευταίο μέρος του σχεδίου παίρνει σάρκα και οστά με τις ευλογίες του...Παπανδρέου!
Τον δασκάλεψαν, τον προετοίμασαν "ψυχολογικά" για το δύσκολο έργο του ξεπουλήματος της Ελλάδας και τώρα η αποστολή του φτάνει στο τέλος.Τώρα που όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος έχουν χάσει μεγάλο μέρος της αξίας τους, τώρα ο ΓΑΠ αναλαμβάνει δράση ώστε να να τα (ξε)πουλήσει.
Η Γερμανία λέει πουλήστε μας τα πάντα για να χρωστάτε πάλι αλλά λιγότερα(πως όμως μετά αυτή χώρα θα βγει από τον βάλτο χωρίς την "μηχανή" της;;;)

Η γνωστή εταιρία συμβούλων Roland Berger επεξεργάστηκε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με βασικά χαρακτηριστικά την άμεση μείωση του χρέους και ένα ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπό την καθοδήγηση της Ε.Ε.
Όπως αναφέρει η εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo), το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης 'Treuhand' (Τρόιχαντ) των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης.
Στην εταιρεία αυτή θα ενταχθούν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και όσα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου είναι ιδιωτικοποιημένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι κ.α., αλλά όχι "πολιτιστικά αγαθά".
Την συνολική αξία τους υπολογίζει η εταιρία Roland Berger σε 125 δις ευρώ. Εξ αυτών προτείνει να διατεθούν τα 60 δις για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και το υπόλοιπο να αναλάβει ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης EFSF. Με τον τρόπο αυτό το χρέος της Ελλάδας "θα μειώνονταν από το 145% στο 90% του ΑΕΠ", δήλωσε στη WiWo, ο διευθυντής της Roland Berger, Μάρτιν Βίτι.
Η Wiwo επισημαίνει πως το σχέδιο έχει κοινοποιηθεί στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος είπε ότι "αυτές οι σκέψεις είναι στη γραμμή που σκεφτόμαστε κι εμείς".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item